Ruokaa reissussa — Suomen matkaruokahistoria kuivalihasta laivabuffetiin

Kylli, Ritva
Nimeke: Ruokaa reissussa — Suomen matkaruokahistoria kuivalihasta laivabuffetiin
Tekijät: Kylli, Ritva (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523454705
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 31.10.2024
Ilmestymispäivä: 31.10.2024
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 490
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Kovakantinen kirja, 2024

36,00 €

Ihminen on liikkunut aina, ja matkalle on tietysti tarvittu hyvät eväät. Vuosisatojen aikana kulkuvälineet ovat kehittyneet ja talkkunalla ryyditetty piimä on vaihtunut muovikääreisiin kiedottuun voileipään. Samalla kun evästaukoa varten pakaaseihin pakatut posliinikupit on vaihdettu keveämpiin muovipikareihin, on opittu jonottamaan tötteröllistä kuumina tiriseviä ranskalaisia kadunkulman kioskista.
Ruokaa reissussa ottaa lukijan mukaan jalkapatikkaan suolakalalla varustettu tuohikontti selässä, tarjoaa lihapiirakan huoltoaseman kahviossa ja johdattelee junan käytävää pitkin kultauksin koristeltuun ravintolavaunuun.
Se muistuttaa matkoilla koetuista uusista elämyksistä, kuten ruotsinlaivoilla ensi kertaa maistelluista katkaravuista, sekä viitseliäisyydestä ja neuvokkuudesta, jota ruokailumahdollisuuden tuominen eri kulkuvälineisiin on vaatinut. Kuivahtaneiden, kielen polttaneiden sekä nautinnollisten ja pitkän matkaamisen jäljiltä ilahduttaneiden suupalojen ohella teos tarjoaa aimo annoksen liikkumisen historiaa.


Katso myös näitä tuotteita