Ruokaa reissussa — Suomen matkaruokahistoria kuivalihasta laivabuffetiin

Kylli, Ritva
Nimeke: Ruokaa reissussa — Suomen matkaruokahistoria kuivalihasta laivabuffetiin
Tekijät: Kylli, Ritva (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452800
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 6.9.2024
Hinta: 36,00 € 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Alin 30 pv hinta ennen kampanjaa 36,00 €


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 508
Tuoteryhmät: Syksy 2024
Historia
Yhteiskunta
Joulutori 29.11.–26.12.
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokakulttuuri, matkustaminen, ruoka, ruokalajit, eväät, ruokailu, ruoka-aineet, ravitsemus, ruoanvalmistus, kansainvälistyminen, ruokaperinne, kulttuurihistoria, historia
E-kirja, 2024
EPUB
23,00 €

Äänikirja, 2024
MP3
25,00 €

Ihminen on liikkunut aina, ja matkalle on tietysti tarvittu hyvät eväät. Vuosisatojen aikana kulkuvälineet ovat kehittyneet ja talkkunalla ryyditetty piimä on vaihtunut muovikääreisiin kiedottuun voileipään. Samalla kun evästaukoa varten pakaaseihin pakatut posliinikupit on vaihdettu keveämpiin muovipikareihin, on opittu jonottamaan tötteröllistä kuumina tiriseviä ranskalaisia kadunkulman kioskista.

Ruokaa reissussa ottaa lukijan mukaan jalkapatikkaan suolakalalla varustettu tuohikontti selässä, tarjoaa lihapiirakan huoltoaseman kahviossa ja johdattelee junan käytävää pitkin kultauksin koristeltuun ravintolavaunuun.

Se muistuttaa matkoilla koetuista uusista elämyksistä, kuten ruotsinlaivoilla ensi kertaa maistelluista katkaravuista, sekä viitseliäisyydestä ja neuvokkuudesta, jota ruokailumahdollisuuden tuominen eri kulkuvälineisiin on vaatinut. Kuivahtaneiden, kielen polttaneiden sekä nautinnollisten ja pitkän matkaamisen jäljiltä ilahduttaneiden suupalojen ohella teos tarjoaa aimo annoksen liikkumisen historiaa.


Katso myös näitä tuotteita