Rikos ei vanhene — True crime kyläkäräjistä podcasteihin

Ruohonen, Voitto
Nimeke: Rikos ei vanhene — True crime kyläkäräjistä podcasteihin
Tekijät: Ruohonen, Voitto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457560
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 24.1.2022
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 445
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 86.12 Kaunokirjallisuuden aihepiirien historia ja tutkimus
Avainsanat: true crime, rikoskirjallisuus, podcast-lähetys, rikossarjat, rikoselokuvat, rikosjournalismi, rikoslehdet, jännityskirjallisuus, kirjallisuudentutkimus, genret, henkilöt, kirjallisuudenhistoria
Äänikirja, 2022
MP3
23,00 €

Kovakantinen kirja, 2022

34,00 €

Julkiset teloitukset olivat aikanaan markkinahumulla ryyditettyä kansanhuvia. Vuonna 1953 Kyllikki Saaren hautajaisiin osallistui noin 25 000 ihmistä, ja tilaisuuden jälkeen kiinnostuneita kuljetettiin kuorma-autokyydillä murhatun suohaudalle. Kuolema ja rikokset ovat kiehtoneet ihmisiä kautta aikain, minkä myötä on syntynyt tosirikoskulttuuri, true crime, joka nykyisin täyttää televisio-ohjelmistot ja kirjahyllyt.

Rikos ei vanhene iskee kyntensä true crimen vuosisataisiin juuriin ja lukuisiin muotoihin. Teos pureutuu ilmiön laajaan kirjoon murhakävelyistä podcasteihin ja elokuvista rikollisten omaelämäkertoihin. Se havainnollistaa, miten väkivallan lumo houkuttaa ja koukuttaa niin rikoskirjallisuudesta, tosi-tv:stä kuin historiastakin kiinnostuneita. True crimessa rikos ei vanhene.

Arkipäiväiseksi viihteeksi estetisoiduilla tosirikoksilla on karmaiseva yhteys todellisuuteen. Mikä todellisissa rikostarinoissa kiehtoo? Missä menevät rikoskerronnan eettiset rajat? Teoksessa etsitään vastauksia sekä historiasta että nykypäivän ilmiöistä ja aihetta pohditaan muun muassa journalistien, rikollisten, poliisien ja uhrien näkökulmista.


Katso myös näitä tuotteita