Rikos ei vanhene — True crime kyläkäräjistä podcasteihin

Ruohonen, Voitto
Nimeke: Rikos ei vanhene — True crime kyläkäräjistä podcasteihin
Tekijät: Ruohonen, Voitto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451704
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.1.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 445
Tuoteryhmät: Kielet ja kirjallisuus
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 86.12 Kaunokirjallisuuden aihepiirien historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: true crime, kirjallisuudentutkimus, kulttuurintutkimus, rikokset, julkisuus, kokemuksellisuus, kerronta, reseptio, tulkinta, hyödyntäminen, etiikka, kirjallisuus, viihdeteollisuus, elokuvat, joukkoviestimet, lehdistö, televisio (joukkoviestimet), matkailu, kirjallisuudenhistoria, kulttuurihistoria, historia
Äänikirja, 2022
MP3
23,00 €

E-kirja, 2022
EPUB
21,00 €

Julkiset teloitukset olivat aikanaan markkinahumulla ryyditettyä kansanhuvia. Vuonna 1953 Kyllikki Saaren hautajaisiin osallistui noin 25 000 ihmistä. Tilaisuuden jälkeen kiinnostuneita kuljetettiin kuorma-autokyydillä murhatun suohaudalle. Kuolema ja rikokset ovat kiehtoneet ihmisiä kautta aikain, minkä myötä on syntynyt tosirikoskulttuuri, true crime, joka nykyisin täyttää televisio-ohjelmistot ja kirjahyllyt.

Rikos ei vanhene iskee kyntensä true crimen vuosisataisiin juuriin ja lukuisiin muotoihin. Teos pureutuu ilmiön laajaan kirjoon murhakävelyistä podcasteihin ja elokuvista rikollisten omaelämäkertoihin. Se havainnollistaa erilaisia tapoja, miten väkivallan lumo houkuttaa ja koukuttaa niin rikoskirjallisuudesta, tosi-tv:stä kuin historiastakin kiinnostuneita. True crimessa rikos ei vanhene.

Arkipäiväiseksi viihteeksi tosirikoksilla on karmaiseva yhteys todellisuuteen. Mikä todellisissa rikostarinoissa kiehtoo? Missä menevät rikoskerronnan eettiset rajat?


Katso myös näitä tuotteita