Riippuvuus perheessä

Järvinen-Tassopoulos, Johanna; Pirskanen, Henna
Nimeke: Riippuvuus perheessä
Tekijät: Järvinen-Tassopoulos, Johanna (Toimittaja)
Pirskanen, Henna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523457096
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.11.2021
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
Avainsanat: perheet, riippuvuus, alkoholismi, päihdeongelmat, päihderiippuvuus, pelihimo, rahapelit, verkkopelit, arki, ongelmakäyttö, ongelmat, perhesosiologia, perheenjäsenet, vaikutukset
Pehmeäkantinen kirja, 2021

19,90 €

Rahapeli- ja päihdeongelmat koskettavat lukuisia suomalaisia. Ne heijastuvat riippuvuuden kanssa kamppailevan lisäksi hänen sosiaaliseen lähiympäristöönsä. Vaikutukset ovat kokonaisvaltaisempia ja monimutkaisempia kuin yleisesti ajatellaan. Vanhemman päihdeongelma voi vaikuttaa esimerkiksi nuorten rikoksilla oireilun taustalla.

Riippuvuus perheessä avaa riippuvuuden moninaisia vaikutuksia läheisiin ja nostaa esiin muun muassa puolisoiden sekä lasten ja nuorten näkökulman. Lähtökohtana toimivat läheisten omat määrittelyt perheistään ja heille tärkeistä perheenjäsenistä. Teos tarjoaa uutta tietoa sukupolvien välisistä kytköksistä, kuten vanhemmista, jotka ovat huolissaan rahapeliongelmasta kärsivästä aikuisesta lapsestaan, tai aikuisista lapsista, joille on paljastunut ikääntyneen vanhemman riippuvuus. Teoksessa tarkastellaan myös lasten asemaa rahapeli- tai päihdeongelman varjossa ja riippuvuudesta kärsiville ja heidän läheisilleen suunnattuja palveluja sekä pohditaan perheenjäsenten resilienssiä ja selviytymistä.

Riippuvuus perheessä soveltuu perhetutkimuksen, päihde- ja rahapelitutkimuksen, kasvatustieteiden, sosiaalityön ja yleisemmin yhteiskuntatieteiden opiskelijoille ja tutkijoille. Lisäksi se sopii ammattilaisille ja kokemusasiantuntijoille, jotka työskentelevät päihteiden käyttäjien ja rahapelaajien sekä näiden läheisten parissa.


Katso myös näitä tuotteita