Riippuvuus perheessä

Järvinen-Tassopoulos, Johanna; Pirskanen, Henna
Nimeke: Riippuvuus perheessä
Tekijät: Järvinen-Tassopoulos, Johanna (Toimittaja)
Pirskanen, Henna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451322
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 26.11.2021
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Yhteiskunta
Sosiaaliala
Terveys ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: riippuvuus, perheenjäsenet, perheet, läheiset, vaikutukset, päihderiippuvuus, päihdeongelmat, alkoholiongelmat, huumeiden käyttö, rahapelit, ongelmapelaaminen, puolisot, vanhemmat, lapset (perheenjäsenet), aikuiset lapset, selviytyminen, avuntarve, palvelut, tukimuodot
E-kirja, 2021
EPUB
23,00 €

Rahapeli- ja päihdeongelmat koskettavat lukuisia suomalaisia. Ne heijastuvat riippuvaisen itsensä lisäksi hänen sosiaaliseen lähiympäristöönsä. Vaikutukset ovat kokonaisvaltaisempia ja monimutkaisempia kuin yleisesti ajatellaan. Esimerkiksi nuorten rikollisuuden taustalla voi vaikuttaa vanhemman päihdeongelma.

Riippuvuus perheessä avaa riippuvuuden moninaisia vaikutuksia läheisiin ja nostaa kuuluviin puolisoiden ohella lasten ja nuorten äänen. Teos tarjoaa uutta tietoa sukupolvien välisistä kytköksistä: vanhemmista, jotka ovat huolissaan rahapeliongelmasta kärsivästä aikuisesta lapsestaan tai lapsista, joille on paljastunut ikääntyneen vanhemman riippuvuus.

Teos soveltuu perhetutkimuksen, päihde- ja rahapelitutkimuksen, kasvatustieteiden, sosiaalityön ja yleisemmin yhteiskuntatieteiden opiskelijoille sekä ammattilaisille ja kokemusasiantuntijoille, jotka työskentelevät päihteiden käyttäjien ja rahapelaajien sekä näiden läheisten parissa.


Katso myös näitä tuotteita