Raskas perintö — Ylisukupolvinen huono-osaisuus Suomessa

Saari, Juho; Eskelinen, Niko; Björklund, Liisa
Nimeke: Raskas perintö — Ylisukupolvinen huono-osaisuus Suomessa
Tekijät: Saari, Juho (Kirjoittaja)
Eskelinen, Niko (Kirjoittaja)
Björklund, Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523456181
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 20.7.2020
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 305
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
Avainsanat: huono-osaisuus, ylisukupolvisuus, sosiaaliset ongelmat, eriarvoisuus, köyhyys, syrjäytyminen, syrjäytyneet, sosiaalipolitiikka, hyvinvointivaltio, yhteiskuntapolitiikka, sosiaalitutkimus, Suomi
Pehmeäkantinen kirja, 2020

34,00 €

Suomalainen yhteiskunta on vaurastunut huimin harppauksin sadan vuoden ajan, ja yhä useamman elintaso, elämänlaatu ja elintavat ovat hyvällä tasolla. Kaikki suvut ja perheet eivät kuitenkaan ole päässeet mukaan tähän myönteiseen kehitykseen. Suomalaisten keskuudessa on ylisukupolvisesta huono-osaisuudesta kärsiviä ryhmiä, joiden toimintakykyjä edellisten sukupolvien valinnat kuormittavat. Muun yhteiskunnan vaurastuessa heille kertyy takamatkaa suureen enemmistöön nähden. Kuinka tämä kierre saataisiin katkaistua?

Raskas perintö -kirjassa sukupolvelta toiselle siirtyvää huono-osaisuutta lähestytään sosiaalitieteellisestä ja yhteiskuntapoliittisesta näkökulmasta. Samalla kartoitetaan ylisukupolvisen huono-osaisuuden katkaisussa käytettäviä toimintamalleja. Millaisten konkreettisten toimenpiteiden avulla tähän päämäärään voitaisiin päästä, ja millaiset palvelut ovat osoittautuneet vaikuttavimmiksi?

Raskas perintö soveltuu kurssikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Se on pysäyttävää luettavaa kaikille suomalaisen yhteiskunnan tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita