Raskas perintö — Ylisukupolvinen huono-osaisuus Suomessa

Saari, Juho; Eskelinen, Niko; Björklund, Liisa
Nimeke: Raskas perintö — Ylisukupolvinen huono-osaisuus Suomessa
Tekijät: Saari, Juho (Kirjoittaja)
Eskelinen, Niko (Kirjoittaja)
Björklund, Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450660
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 8.5.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 8.5.2020
Hinta: 34,00 € 27,20 € (24,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 350
Tuoteryhmät: Suomen suuret kysymykset
Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Yhteiskunta
Sosiaaliala
Kevät 2020
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
Suomalainen yhteiskunta on vaurastunut huimin harppauksin sadan vuoden ajan, ja yhä useamman elintaso ja elämänlaatu ovat hyvällä tasolla. Kaikki suvut ja perheet eivät kuitenkaan ole päässeet mukaan tähän myönteiseen kehitykseen. Suomalaisten keskuudessa on ylisukupolvisesta huono-osaisuudesta kärsiviä ryhmiä, joiden elämänmahdollisuuksia edellisten sukupolvien valinnat kuormittavat. Muun yhteiskunnan vaurastuessa heille kertyy takamatkaa suureen enemmistöön nähden. Kuinka tämä kierre saataisiin katkaistua?

Raskas perintö -kirjassa sukupolvelta toiselle siirtyvää huono-osaisuutta lähestytään sekä määrällisin että laadullisin menetelmin, ja samalla kartoitetaan mahdollisuuksia saada perheiden lähtökohdat samalle viivalle. Millaisten konkreettisten toimenpiteiden avulla tähän voitaisiin päästä ja millaiset palvelut ovat osoittautuneet vaikuttavimmiksi?

Raskas perintö soveltuu kurssikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin mutta on pysäyttävää luettavaa kaikille suomalaisen yhteiskunnan tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille.Katso myös näitä tuotteita