Räävitöntä! — Pompejilaisia graffiteja

Saastamoinen, Ari
Nimeke: Räävitöntä! — Pompejilaisia graffiteja
Tekijät: Saastamoinen, Ari (Kirjoittaja)
Saastamoinen, Ari (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523456204
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 8.4.2020
Hinta: 16,00 € (14,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 286
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 91.173 Vanha aika, antiikin Rooman historia
Avainsanat: antiikki, Rooma, Rooman valtakunta, Pompeji, graffitit, seinäkirjoitukset, piirtokirjoitukset, seinämaalaukset, huumori
Kovakantinen kirja, 2020

29,00 €

Lähes kaiken meille säilyneen antiikin kirjallisuuden kirjoittivat yläluokan miehet. Sen sijaan vuonna 79 Vesuviuksen purkauksessa tuhoutuneen Pompejin tuhkan alla säilyneet seinäkirjoitukset tarjoavat kurkistuksen tavallisten miesten ja naisten arkeen ja ajatuksiin heidän itsensä kertomana.

Seinäkirjoitukset ovat suoraa ja sensuroimatonta puhetta 2000 vuoden takaa, ja ne herättävät antiikin ihmiset eloon ennennäkemättömällä tavalla. Raapustusten skaala ulottuu herkistä ja kirjallisesti kunnianhimoisista rakkausrunoista törkeisiin solvauksiin, suorasukaisiin seksikuvauksiin ja räävittömään vessahuumoriin sekä orjattaren rakkaudentunnustuksesta ostoslistoihin ja ilotyttöjen mainoksiin.

Räävitöntä! näyttää herkullisella tavalla, kuinka vähän ihmisten ajatukset, kiinnostuksen kohteet ja ilmaisutavat ovat muuttuneet. Teos on ainoa suomenkielinen kokoelma antiikin Rooman ajan seinäkirjoituksia.


Katso myös näitä tuotteita