Räävitöntä! — Pompejilaisia graffiteja

Saastamoinen, Ari
Nimeke: Räävitöntä! — Pompejilaisia graffiteja
Tekijät: Saastamoinen, Ari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450684
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 286
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 91.173 Vanha aika, antiikin Rooman historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: piirtokirjoitukset, graffitit, asukkaat, antiikki, aiheet, kansanelämä, epigrafia, sosiaalihistoria, kulttuurihistoria, historia
E-kirja, 2020
EPUB
16,00 €

Lähes kaiken meille säilyneen antiikin kirjallisuuden kirjoittivat yläluokan miehet. Sen sijaan vuonna 79 Vesuviuksen purkauksessa tuhoutuneen Pompejin tuhkan alla säilyneet seinäkirjoitukset tarjoavat kurkistuksen tavallisten ihmisen arkeen ja ajatuksiin heidän itsensä kertomana.

Toisin kuin ylevät kirjalliset lähteet, seinäkirjoitukset ovat suoraa ja sensuroimatonta puhetta 2000 vuoden takaa ja herättävät antiikin ihmiset eloon ennennäkemättömällä tavalla. Seinäkirjoitusten skaala ulottuu herkistä ja kirjallisesti kunnianhimoisista rakkausrunoista räävittömään vessahuumoriin ja ostoslistoista ilotyttöjen mainoksiin.

Ystävyyssuhteitaan ihmiset pitivät yllä muun muassa raapustamalla terveisiä tutuilleen, mutta eri aiheista saattoi seinille syntyä myös pitkiä viestiketjuja. Suurta kansanhuvia, gladiaattoritaisteluita, kommentoitiin herkästi - jopa kuvien kera - ja etenkin seksiä käsiteltiin laajasti ja kiertelemättä.

Räävitöntä! näyttää herkullisella tavalla, kuinka vähän ihmisten ajatukset, kiinnostuksen kohteet ja ilmaisutavat ovat muuttuneet. Teos on ainoa suomenkielinen kokoelma antiikin Rooman ajan seinäkirjoituksia.



Katso myös näitä tuotteita