Planeetan kokoinen arki — Askelia kestävämpään politiikkaan

Laakso, Senja; Aro, Riikka
Nimeke: Planeetan kokoinen arki — Askelia kestävämpään politiikkaan
Tekijät: Laakso, Senja (Toimittaja)
Aro, Riikka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451650
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.3.2022. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.3.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Kevät 2022
Kirjastoluokka: 50.1 Ympäristönsuojelu. Luonnonsuojelu
Kasvun rajat, ilmastohätätila ja kuudes joukkosukupuutto ovat asioita, joilta kukaan ei voi sulkea silmiään. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumisella on kiire. Tähän tarvitaan kestävyysmuutosta: ihmisen toiminnan on kunnioitettava planeettamme reunaehtoja samalla, kun kaikille turvataan mahdollisuus elää hyvää, perustarpeet tyydyttävää elämää.

Planeetan kokoinen arki auttaa ymmärtämään, miten moninaisilla tavoilla jokapäiväinen elämä, sitä määrittävä politiikka sekä taustalla vaikuttavat ajattelutavat kytkeytyvät ympäristökriiseihin. Monitieteisessä teoksessa käsitellään esimerkiksi asumista, syömistä ja liikkumista sekä pohditaan keinoja lievittää niiden ympäristövaikutuksia - ja samalla parantaa niin ihmisten kuin luonnonkin hyvinvointia.

Yksilön vastuuta alleviivaavassa yhteiskunnassa yksittäinen ihminen voi kokea uupumusta ja voimattomuutta muutostarpeen valtavuuden äärellä. Tämä teos korostaa yhteisöllisen toiminnan merkitystä. Yhdessä toimiminen on paitsi voimaannuttavaa myös tutkitusti vaikuttavaa.


Katso myös näitä tuotteita