Perhe- ja läheissuhteet sateenkaaren alla

Lahti, Annukka; Aarnio, Kia; Moring, Anna; Kerppola, Jenni
Nimeke: Perhe- ja läheissuhteet sateenkaaren alla
Tekijät: Lahti, Annukka (Toimittaja)
Aarnio, Kia (Toimittaja)
Moring, Anna (Toimittaja)
Kerppola, Jenni (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523456495
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.11.2020
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 335
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Avainsanat: ihmissuhteet, perhesuhteet, sateenkaariperheet, seksuaalivähemmistöt, sukupuolivähemmistöt, seksuaalinen identiteetti, perheet, ystävyys, perhepsykologia, lapset, nuoret
Pehmeäkantinen kirja, 2020

36,00 €

Sateenkaari-ihmiset ovat lapsia, vanhempia, puolisoita, ystäviä, rakastajia, kumppaneita ja sukulaisia siinä missä muutkin. Viime aikoina sukupuoleltaan ja seksuaalisuudeltaan moninaisten ihmisten perhe- ja läheissuhteet ovat tulleet aiempaa näkyvämmiksi, kun on keskusteltu esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parien oikeuksista. Keskustelua hankaloittavat silti usein tiedon puute ja väärät käsitykset.

Teos tarjoaa tutkittua tietoa sateenkaari-ihmisten perhe- ja läheissuhteista Suomessa. Millaista on kasvaa sateenkaariperheen lapsena tai sateenkaarinuorena? Mitä erityisiä kysymyksiä sateenkaariparit joutuvat pohtimaan perhettä perustaessaan tai erotessaan? Tunnistetaanko tai tunnustetaanko perinteisiä normeja uhmaavat suhteet palveluissa ja lainsäädännössä? Mitä sateenkaari-ihmisiä työkseen kohtaavan tulisi tietää?

Teoksessa tuodaan esille perhe- ja läheissuhteiden moninaisuus, joka ei mahdu ydinperheen ahtaaseen määritelmään. Aihe koskettaa entistä enemmän koko yhteiskuntaa, ja sateenkaaren alta voi löytyä keinoja jäsentää suhteiden moninaisuutta myös yleisemmin.


Katso myös näitä tuotteita