Perhe- ja läheissuhteet sateenkaaren alla

Lahti, Annukka
Nimeke: Perhe- ja läheissuhteet sateenkaaren alla
Tekijät: Lahti, Annukka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450851
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 21.10.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 21.10.2020
Hinta: 36,00 € 27,90 € (25,36 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Sukupuolentutkimus
Sosiaaliala
Terveys ja hyvinvointi
Kasvatus ja psykologia
Syksy 2020
Kirjamessutarjouksia
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Sateenkaari-ihmiset ovat lapsia, vanhempia, puolisoita, ystäviä, rakastajia, kumppaneita ja sukulaisia siinä missä muutkin. Viime aikoina sukupuoleltaan ja seksuaalisuudeltaan moninaisten ihmisten perhe- ja läheissuhteet ovat tulleet aiempaa näkyvämmiksi, kun on keskusteltu esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parien oikeuksista. Painolastina keskustelussa on silti usein tiedon puute tai väärät käsitykset.

Perhe- ja läheissuhteet sateenkaaren alla tarjoaa tutkittua tietoa sateenkaari-ihmisten perhe- ja läheissuhteista Suomessa. Se pohtii, millaista on kasvaa sateenkaariperheessä ja mitä erityisiä kysymyksiä sateenkaariparit joutuvat pohtimaan perhettä perustaessaan tai erotessaan? Se selvittää, tunnistetaanko tai tunnustetaanko nämä suhteet palveluissa ja lainsäädännössä. Mitä sateenkaari-ihmisiä työssään kohtaavan tulisi tietää?

Teoksessa tuodaan esille perhe- ja läheissuhteiden moninaisuus, joka ei mahdu ydinperheen ahtaaseen määritelmään. Aihe koskettaa entistä enemmän koko yhteiskuntaa, ja sateenkaaren alta voi löytyä keinoja jäsentää suhteiden moninaisuutta myös yleisemmin.


Katso myös näitä tuotteita