Opas Spinozan Etiikkaan

Pietarinen, Juhani
Nimeke: Opas Spinozan Etiikkaan
Tekijät: Pietarinen, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523455719
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 7.1.2019
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 11.3 Renessanssin ja uuden ajan filosofia
Kovakantinen kirja, 2019

15,00 €

Mitä ovat ilo ja suru? Miten vaikuttavat rakkaus ja viha? Millainen on vapaa ihminen? Miten Jumala on ymmärrettävä - ja millaista on hyvä elämä?

Opas Spinozan Etiikkaan on kansainvälisestikin erityislaatuinen kirja: vaikeana pidetyn filosofian klassikon yksityiskohtainen ja perinpohjainen selitysteos. Se auttaa ymmärtämään Benedictus de (Baruch) Spinozan teosta Etiikka (1677).

Spinozan Etiikan lähtökohtana on ääretön itseään ylläpitävä substanssi, voima, josta kaikki muu maailmassa seuraa. Voima ilmenee yhtäältä mentaalisesti - ajatteluna, tietämisenä, tahtomisena, haluina ja affekteina - ja toisaalta materiaalisesti kappaleiden liikkeinä. Etiikka on kenties filosofian historian vaikuttavin yritys yhdistää kaksi hyvin erilaista maailmankatsomusta, uskonnollinen ja tieteellinen.

Opaassa Spinozan Etiikkaan käydään läpi kaikki Etiikan peruskäsitteet, aksioomat ja propositiot alkuperäisessä järjestyksessä ja selitetään niiden merkitykset. Selkeä ja kattava Opas Spinozan Etiikkaan toimii sekä miellyttävänä lukukirjana että helppokäyttöisenä käsikirjana Etiikan lukemisen ohessa. Viimeiseksi jääneessä teoksessaan Juhani Pietarinen kokoaa yhteen laajan ja pitkäaikaisen tutkimustyönsä Spinozan filosofian parissa.


Katso myös näitä tuotteita