Opas Spinozan Etiikkaan

Pietarinen, Juhani
Nimeke: Opas Spinozan Etiikkaan
Tekijät: Pietarinen, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450172
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 342
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 11.3 Renessanssin ja uuden ajan filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofia, etiikka, metafysiikka, Jumala, luonto, ihminen, affektiivisuus, tahdonvapaus, determinismi, substanssi (filosofia), ontologia (filosofia)
E-kirja, 2019
EPUB
25,00 €

Opas Spinozan Etiikkaan on selkeä ja kattava teos, joka auttaa ymmärtämään Benedictus de (Baruch) Spinozan (1632-1677) teosta Etiikka. Opas toimii samalla kertaa miellyttävänä lukukirjana ja helppokäyttöisenä käsikirjana Etiikan lukemisen ohessa.

Spinozan Etiikan lähtökohtana on ääretön itseään ylläpitävä substanssi, voima, jonka seurausta kaikki muu maailmassa on. Voima ilmenee yhtäältä mentaalisesti - ajatteluna, tietämisenä, tahtomisena, haluina ja affekteina - ja toisaalta materiaalisesti kappaleiden liikkeinä. Tämän voima-tulkinnan näkökulmasta teoksessa käydään läpi kaikki Etiikan peruskäsitteet, aksioomat ja propositiot alkuperäisessä järjestyksessä ja selitetään niiden merkityksiä. Miten Spinoza yhdistää toisiinsa äärettömän ja äärellisen, ajattoman ja ajallisen? Mihin me ihmiset sijoitumme tuossa jaottelussa?

Opas Spinozan Etiikkaan on Suomessa ja kansainvälisestikin erityislaatuinen teos: vaikeana pidetyn filosofian klassikkoteoksen yksityiskohtainen ja perinpohjainen kommentaari. Teos toimii apuvälineenä kaikille, joita Etiikka kiinnostaa mutta jotka eivät vielä ole päässeet sisälle sen ajatusmaailmaan. Viimeiseksi jääneessä teoksessaan Juhani Pietarinen kokoaa yhteen laajan ja pitkäaikaisen tutkimustyönsä Spinozan filosofian parissa.


Katso myös näitä tuotteita