Monimenetelmällinen tutkimus — Opas suunnitteluun ja toteutukseen

Åkerblad, Leena; Seppänen-Järvelä, Riitta
Nimeke: Monimenetelmällinen tutkimus — Opas suunnitteluun ja toteutukseen
Tekijät: Åkerblad, Leena (Kirjoittaja)
Seppänen-Järvelä, Riitta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523454484
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 30.4.2024
Ilmestymispäivä: 30.4.2024
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Pehmeäkantinen kirja, 2024

34,00 €

Monimenetelmällisellä tutkimuksella tarkoitetaan sekä laadullisten että määrällisten aineistojen ja menetelmien yhdistämistä samaan tutkimustyöhön. Monimenetelmällisyys on hyvä valinta tutkittaessa moniulotteisia sosiaalisia ilmiöitä. Tällöin lisäarvo syntyy juuri keskenään erilaisten näkökulmien ja aineistojen systemaattisesta mutta luovasta yhdistämisestä.

Monimenetelmällinen tutkimus auttaa tunnistamaan tällaisen tutkimusotteen potentiaalin ja inspiroi hyödyntämään sitä mahdollisimman hedelmällisesti. Se myös opastaa konkreettisesti tutkimustyön vaiheisiin. Teoksen ytimessä on tutkimusprosessi, jossa toteutuu innovatiivinen ja rohkea aineistojen yhdistäminen sekä niiden välinen aito vuoropuhelu.

Kattava teos on suunniteltu niin, että se hyödyttää sekä opinnäytetyötään tekeviä opiskelijoita ja aloittelevia tutkijoita että jo pidempään tutkijana toimineita ja ryhmässä työskenteleviä. Se auttaa myös analysoimaan ja arvioimaan monimenetelmällisiä tutkimuksia. Teos soveltuu muun muassa sosiaali-, terveys- ja kasvatustieteisiin sekä psykologian ja kauppatieteiden aloille.


Katso myös näitä tuotteita