Monimenetelmällinen tutkimus — Opas suunnitteluun ja toteutukseen

Åkerblad, Leena; Seppänen-Järvelä, Riitta
Nimeke: Monimenetelmällinen tutkimus — Opas suunnitteluun ja toteutukseen
Tekijät: Åkerblad, Leena (Kirjoittaja)
Seppänen-Järvelä, Riitta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452664
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 10.6.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 229
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
E-kirja, 2024
EPUB
21,00 €

Monimenetelmällisellä tutkimuksella tarkoitetaan sekä laadullisten että määrällisten aineistojen ja menetelmien yhdistämistä samaan tutkimustyöhön. Monimenetelmällisyys on hyvä valinta tutkittaessa moniulotteisia ilmiöitä. Tällöin lisäarvo syntyy keskenään erilaisten näkökulmien ja aineistojen systemaattisesta mutta luovasta yhdistämisestä.

Monimenetelmällinen tutkimus auttaa tunnistamaan tällaisen tutkimusotteen potentiaalin ja inspiroi hyödyntämään sitä mahdollisimman hedelmällisesti. Se myös analysoi konkreettisesti tutkimustyön eri vaiheita. Teoksen ytimessä on integroiva tutkimusprosessi, jossa toteutuu innovatiivinen ja rohkea aineistojen yhdistäminen sekä niiden välinen aito vuoropuhelu.

Kattavasti monimenetelmällisen tutkimuksen perusteita luotaava teos on suunniteltu niin, että se hyödyttää sekä opinnäytetyötään tekeviä opiskelijoita ja aloittelevia tutkijoita että jo pidempään tutkijana toimineita ja ryhmässä työskenteleviä. Se auttaa myös analysoimaan ja arvioimaan muita monimenetelmällisiä tutkimuksia. Teos soveltuu muun muassa sosiaali-, terveys- ja kasvatustieteisiin sekä psykologian ja kauppatieteiden aloille.


Katso myös näitä tuotteita