Metsäekonomian perusteet

Kuuluvainen, Jari; Valsta, Lauri
Nimeke: Metsäekonomian perusteet
Tekijät: Kuuluvainen, Jari (Kirjoittaja)
Valsta, Lauri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524950558
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 332
Tuoteryhmät: Talous
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: K67.5 Metsätalous
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: metsäekonomia, metsätalous, metsäteollisuus, puunkasvatus, puuntuotanto, puumarkkinat, raakapuu, hakkuut, kannattavuus, säätely
Avainsanat: luonnonvaratutkimus, metsäekonomia, metsätalous, metsäteollisuus, metsätieteet, puumarkkinat, puuteollisuus
E-kirja, 2021
PDF
23,00 €

Milloin metsä kannattaa päätehakata ja miten tehdä harvennukset, jotta taloudellinen tuotto olisi mahdollisimman suuri? Miten sovittaa yhteen metsien suojelu ja puuntuotanto? Miten laskea metsänomistuksen kannattavuus? Mitkä tekijät vaikuttavat yksityismetsien puuntarjontaan puumarkkinoilla? Vastaukset näihin ja moniin muihin metsien kasvatuksen ja käytön kysymyksiin löytyvät Metsäekonomian perusteet -teoksesta. Se on kattava esitys taloustieteen periaatteiden soveltamisesta metsätaloudessa.

Kirja kattaa sekä yksityisen taloudenpitäjän että metsäpolitiikan suunnittelijan ja päätöksentekijän näkökulman metsänkasvatukseen ja puunkorjuuseen. Se tarjoaa siten metsä- ja ympäristöalan käytännön toimijoille välttämätöntä tietoa ympäristön ja luonnonvarojen käytön talouden yleisistä periaatteista, ympäristön markkinattomien hyötyjen arvottamisesta sekä metsä- ja ympäristöpolitiikan talousteoreettisista perusteista.

Metsäekonomian perusteet soveltuu myös erityisesti metsäekonomian tai ympäristön ja luonnonvarojen taloustieteen opintoja aloittaville korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille.


Katso myös näitä tuotteita