Merenkulun logistiikka

Tapaninen, Ulla
Nimeke: Merenkulun logistiikka
Tekijät: Tapaninen, Ulla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516723788
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Otatieto
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 156
Tuoteryhmät: Otatieto
Kirjastoluokka: K69.63 Vesiliikenne
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: merenkulku, logistiikka, meriliikenne, kuljetus, merikuljetus, globalisaatio, kauppamerenkulku, tiedonkulku, ympäristövastuu, turvallisuus
E-kirja, 2019
EPUB
25,00 €

Miksi suomalaisissa laivoissa kulkee perävaunuja Saksaan ilman kuljettajaa, kun Ruotsiin ja Viroon mennään kuljettajan kanssa? Miksi laivoilla on kiire, jos tuotteet makaavat päiväkausia varastoissa? Kannattaako aina liikennöidä mahdollisimman nopeasti?

Merenkulun logistiikka selvittää, mitkä asiat vaikuttavat merikuljetusten suunnitteluun ja logististen ketjujen toimimiseen saumattomasti. Merenkulku on erittäin kilpailtu ala, ja kustannusten minimoimisen lisäksi menestymiseen vaikuttavat kuljetuksen luotettavuus ja toiminnan turvallisuus.

Teoksessa tarkastellaan, mistä varustamon taloudellinen toiminta muodostuu ja miten siitä saadaan kannattavaa pitkällä aikavälillä. Painopiste on Itämerellä ja Suomen liikenteessä, jossa on yhä enemmän otettava huomioon myös ympäristön ja yhteiskuntavastuun vaatimukset.

Teos soveltuu paitsi alan opintoihin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa myös kaikille satamissa, varustamoissa ja merenkulkualalla työskenteleville. Uudessa laitoksessa on päivitetty erityisesti merenkulun ympäristönäkökulmia ja digitalisaation vaikutuksia merenkulkuun.

Teos ilmestyy Gaudeamuksen Otatieto-sarjassa.


Katso myös näitä tuotteita