Mengzi — Veljellisyyden tie

Kallio, Jyrki
Nimeke: Mengzi — Veljellisyyden tie
Tekijät: Kallio, Jyrki (Toimittaja)
Kallio, Jyrki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523450554
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kulttuuri ja taide
Kirjalahjat kevään juhliin
Kirjastoluokka: 11.9 Itämainen filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kungfutselaisuus, valtio-oppi, demokratia, itämainen filosofia
E-kirja, 2020
EPUB
19,00 €

Mengzi oli yksi Kiinan tunnetuimmista ajattelijoista, Kungfutsen tärkein seuraaja ja kungfutselaisuuden merkittävä kehittäjä. Mengziläisen perinteen tärkein käsite on veljellisyys, ren. Se edellytti toverillista suhtautumista lähimmäisiin, erityisesti sukulaisiin ja muihin oman yhteisön jäseniin.

Mengzi - Veljellisyyden tie on uusi, kriittinen suomennos Mengzistä, kaikkien kiinalaisten tuntemasta klassikosta. Mengzin valtio-oppi on vuosisatoja ohjannut yhteiskuntakriittistä keskustelua. Hän esimerkiksi opetti, että kansa on tärkeämpi kuin valtio tai hallitsija ja että on oikeutettua vaihtaa veljellisyyden vastaisesti toimiva hallitsija.

Teos on myös Kiinan muinaisen historian runsaudensarvi, joka sisältää tarkkoja kuvauksia oman aikansa yhteiskunnallisista oloista. Mengziläisen perinteen mukaan jokaisen pitää noudattaa yhteiskunnan ja sosiaalisten tilanteiden sanelemia roolejaan: naisen osa on myöntyä, isää pitää suojella, vaikka hän olisi murhamies, eikä alhaisessa virka-asemassa saa puhua korkeasta politiikasta.Katso myös näitä tuotteita