Media alustojen ajassa

Sirkkunen, Esa; Neuvonen, Riku; työryhmä
Nimeke: Media alustojen ajassa
Tekijät: Sirkkunen, Esa (Kirjoittaja)
Neuvonen, Riku (Kirjoittaja)
työryhmä (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523454743
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 30.11.2024
Ilmestymispäivä: 30.11.2024
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 340
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
Pehmeäkantinen kirja, 2024

36,00 €

Digitalisaatio ja sosiaalisen median nousu ovat myllertäneet globaalin ja sen mukana suomalaisen mediakentän läpikotaisin. Alustatalouden jätit kuten Meta, X ja TikTok algoritmeineen ohjaavat sitä, mitä me näemme, kuulemme ja luemme. Samalla ne keräävät meistä valtavat määrät informaatiota – data on valtaa.
Media alustojen ajassa piirtää esiin kokonaiskuvan 2020-luvun digitaalisesta mediamaisemasta. Se avaa sosiaalisen median alustojen toimintalogiikkaa ja liiketoimintamalleja sekä kartoittaa journalistisen uutismedian toimintaedellytyksiä mainosrahoitteisilla mediamarkkinoilla. Teos pohtii myös, miten alustojen aiheuttamiin ongelmiin vihapuheesta valeuutisiin voidaan reagoida ja onko lainsäädännöllä mahdollisuuksia kontrolloida alati muuttuvaa digitaalista todellisuutta.
Käynnissä olevan murroksen vaikutukset ulottuvat mediajärjestelmän valtarakenteisiin ja julkiseen keskusteluun, tiedon luonteesta käytävään kamppailuun sekä viime kädessä demokratian toteutumisedellytyksiin. Kuka saa äänensä kuuluviin ja millä ehdoin?


Katso myös näitä tuotteita