Media alustojen ajassa

Sirkkunen, Esa; Neuvonen, Riku; työryhmä
Nimeke: Media alustojen ajassa
Tekijät: Sirkkunen, Esa (Kirjoittaja)
Neuvonen, Riku (Kirjoittaja)
työryhmä (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452848
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.11.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.11.2024
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 340
Tuoteryhmät: Syksy 2024
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
Digitalisaatio ja sosiaalisen median nousu ovat myllertäneet globaalin ja sen mukana suomalaisen mediakentän läpikotaisin. Alustatalouden jätit kuten Meta, Alphabet, X ja TikTok algoritmeineen ohjaavat sitä, mitä me näemme, kuulemme ja luemme. Samalla ne keräävät meistä valtavat määrät informaatiota - data on valtaa.

Media alustojen ajassa piirtää esiin kokonaiskuvan 2020-luvun digitaalisesta mediamaisemasta. Se avaa sosiaalisen median alustojen toimintalogiikkaa ja liiketoimintamalleja sekä kartoittaa journalistisen uutismedian toimintaedellytyksiä mainosrahoitteisilla mediamarkkinoilla. Teos pohtii myös, miten alustojen aiheuttamiin ongelmiin vihapuheesta valeuutisiin voidaan reagoida ja onko lainsäädännöllä mahdollisuuksia kontrolloida alati muuttuvaa digitaalista todellisuutta.

Käynnissä olevan murroksen vaikutukset ulottuvat mediajärjestelmän valtarakenteisiin ja julkiseen keskusteluun, tiedon luonteesta käytävään kamppailuun sekä viime kädessä demokratian toteutumisedellytyksiin. Kuka saa äänensä kuuluviin ja millä ehdoin?


Katso myös näitä tuotteita