Maanpuolustustahto Suomessa

Häkkinen, Teemu; Kaarkoski, Miina; Tilli, Jouni
Nimeke: Maanpuolustustahto Suomessa
Tekijät: Häkkinen, Teemu (Toimittaja)
Kaarkoski, Miina (Toimittaja)
Tilli, Jouni (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523456471
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 14.10.2020
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 309
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
Avainsanat: maanpuolustus, maanpuolustustahto, armeija, asepalvelus, pasifismi, asevelvollisuus
Pehmeäkantinen kirja, 2020

10,00 €

Kysymykset turvallisuudesta ja ulkopolitiikasta herättävät Suomessa voimakkaita tunteita, ja maanpuolustustahtoa käsittelevät uutiset saavat paljon näkyvyyttä. Mitä puolustustahdolla oikeastaan tarkoitetaan?
Käsitykset maanpuolustustahdon vahvistumisesta tai heikkenemisestä ovat julkisuudessa perustuneet kyselytutkimuksiin. Maanpuolustustahto Suomessa kyseenalaistaa tämän vakiintuneen lähestymistavan. Se on ensimmäinen laaja yleisesitys, jossa puolustustahtoa tarkastellaan niin historiallisesti, poliittisesti kuin sosiologisesti koko itsenäisyyden ajalta. Millä tavalla sitä rakennettiin 1920-luvulla ja sotien aikana? Miten pasifismin nousu, kylmän sodan päättyminen ja naisten vapaaehtoinen asepalvelus ovat muuttaneet käsityksiä maanpuolustuksesta?
Teos tarjoaa syvällistä tietoa muun muassa asevelvollisuutta ja sotilaallista liittoutumattomuutta koskevaan keskusteluun sekä ammattilaisille että turvallisuuskysymyksiä pohtiville kansalaisille. Tuore ja ennakkoluuloton lähestymistapa auttaa hahmottamaan, miksi maanpuolustustahto on edelleen niin ajankohtainen suomalaisessa rauhan ajan yhteiskunnassa.


Katso myös näitä tuotteita