Maanpuolustustahto Suomessa

Häkkinen, Teemu; Kaarkoski, Miina; Tilli, Jouni
Nimeke: Maanpuolustustahto Suomessa
Tekijät: Häkkinen, Teemu (Toimittaja)
Kaarkoski, Miina (Toimittaja)
Tilli, Jouni (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450837
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 19.10.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 19.10.2020
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Syksy 2020
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
Kysymykset turvallisuudesta ja ulkopolitiikasta herättävät Suomessa voimakkaita tunteita, ja maanpuolustustahtoa käsittelevät uutiset saavat huomattavan paljon näkyvyyttä. Mitä puolustustahdolla oikeastaan tarkoitetaan?

Käsitykset maanpuolustustahdon vahvistumisesta tai heikkenemisestä ovat julkisuudessa perustuneet kyselytutkimuksiin. Maanpuolustustahto Suomessa haastaa tämän vakiintuneen lähestymistavan. Se on ensimmäinen laaja yleisesitys, jossa puolustustahtoa tarkastellaan niin historiallisesti, poliittisesti kuin sosiologisestikin koko itsenäisyyden ajalta. Millä tavalla sitä rakennettiin 1920-luvulla ja sotien aikana? Miten pasifismin nousu, kylmän sodan päättyminen ja naisten vapaaehtoinen asepalvelus ovat muuttaneet käsityksiä maanpuolustuksesta?

Teos tarjoaa syvällistä perustietoa muun muassa asevelvollisuutta ja sotilaallista liittoutumattomuutta koskevaan keskusteluun sekä ammattilaisille että turvallisuuskysymyksiä pohtiville kansalaisille. Tuore ja ennakkoluuloton lähestymistapa auttaa hahmottamaan, miksi maanpuolustustahto on edelleen niin ajankohtainen suomalaisessa rauhanajan yhteiskunnassa.


Katso myös näitä tuotteita