Maanpuolustustahto Suomessa

Häkkinen, Teemu; Kaarkoski, Miina; Tilli, Jouni
Nimeke: Maanpuolustustahto Suomessa
Tekijät: Häkkinen, Teemu (Toimittaja)
Kaarkoski, Miina (Toimittaja)
Tilli, Jouni (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450837
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 309
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maanpuolustustahto, asevelvollisuus, asepalvelus, pasifismi, käsitykset, asenteet, maanpuolustus, turvallisuuspolitiikka, ulkopolitiikka, itsenäisyyden aika, historia
E-kirja, 2020
EPUB
23,00 €

Kysymykset turvallisuudesta ja ulkopolitiikasta herättävät Suomessa voimakkaita tunteita, ja maanpuolustustahtoa käsittelevät uutiset saavat huomattavan paljon näkyvyyttä. Mitä puolustustahdolla oikeastaan tarkoitetaan?

Käsitykset maanpuolustustahdon vahvistumisesta tai heikkenemisestä ovat julkisuudessa perustuneet kyselytutkimuksiin. Maanpuolustustahto Suomessa haastaa tämän vakiintuneen lähestymistavan. Se on ensimmäinen laaja yleisesitys, jossa puolustustahtoa tarkastellaan niin historiallisesti, poliittisesti kuin sosiologisestikin koko itsenäisyyden ajalta. Millä tavalla sitä rakennettiin 1920-luvulla ja sotien aikana? Miten pasifismin nousu, kylmän sodan päättyminen ja naisten vapaaehtoinen asepalvelus ovat muuttaneet käsityksiä maanpuolustuksesta?

Teos tarjoaa syvällistä perustietoa muun muassa asevelvollisuutta ja sotilaallista liittoutumattomuutta koskevaan keskusteluun sekä ammattilaisille että turvallisuuskysymyksiä pohtiville kansalaisille. Tuore ja ennakkoluuloton lähestymistapa auttaa hahmottamaan, miksi maanpuolustustahto on edelleen niin ajankohtainen suomalaisessa rauhanajan yhteiskunnassa.


Katso myös näitä tuotteita