Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu

Kallinen, Kati; Pirskanen, Henna
Nimeke: Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu
Tekijät: Kallinen, Kati (Kirjoittaja)
Pirskanen, Henna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451575
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 8.3.2022
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 269
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tutkimushaastattelut, haastattelut, lapset (ikäryhmät), nuoret, elämismaailma, kohtaaminen, osallisuus, vuorovaikutus, tutkimusetiikka, tutkimusmenetelmät, metodologia, haastattelututkimus, lapsitutkimus, nuorisotutkimus, sosiaalitutkimus
E-kirja, 2022
EPUB
23,00 €

Lapset ja nuoret ovat oman elämänsä asiantuntijoita, ja heidän haastattelemisensa voi olla väylä ainutlaatuiseen tietoon useilla tieteenaloilla.

Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu tukee, kannustaa ja rohkaisee niin aloittelevia kuin kokeneitakin tutkijoita lähestymään lapsia ja nuoria haastateltavina. Se tarjoaa sekä käytännöllisiä ohjeita että teoreettisempia näkökulmia aiheeseen.

Esillä ovat muun muassa tutkimushaastatteluun valmistautuminen, visuaaliset ja osallistavat menetelmät, tutkimuseettiset kysymykset sekä erityisesti sensitiivisyys lapsia ja nuoria haastateltaessa. Teoksen elävät ja ajankohtaiset tutkimusesimerkit tavoittavat erilaisia näkökulmia eri-ikäisten lasten ja nuorten elämään.

Teosta voi hyödyntää laajasti yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa niin yhteiskuntatieteissä, terveystieteissä, kasvatus- ja varhaiskasvatuksessa, lapsuuden- ja nuorisotutkimuksessa, psykologiassa, erityispedagogiikassa kuin kulttuurintutkimuksessa. Se on myös oiva apu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.


Katso myös näitä tuotteita