Kuuluisan kuoleman varjo — Miksi Kyllikki Saaren murha ei unohdu?

Saari, Juho
Nimeke: Kuuluisan kuoleman varjo — Miksi Kyllikki Saaren murha ei unohdu?
Tekijät: Saari, Juho (Kirjoittaja)
Pajunen, Jarkko (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523456723
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.12.2020
Hinta: 22,00 € (20,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 10t 17m 0s
Sivumäärä: 310
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
E-kirja, 2020
EPUB
19,00 €

Pehmeäkantinen kirja, 2020

32,00 €

Kyllikki Saari katosi jäljettömiin toukokuisena sunnuntai-iltana vuonna 1953 matkalla hengellisestä nuorisotilaisuudesta kotiin. Pitkän etsinnän jälkeen ruumis löydettiin suohon haudattuna. Nuoren naisen väkivaltainen kuolema järkytti koko Suomea, ja hautajaisiin osallistui parikymmentätuhatta surijaa. Vaikka tutkimuksiin värvättiin maan etevimmät rikospoliisit, tapaus jäi selvittämättä.

Kuuluisan kuoleman varjo on keskusrikospoliisin hallussa olevaan esitutkinta-aineistoon perustuva selvitys tapahtumaketjusta, joka käynnistyi 17-vuotiaan Kyllikki Saaren katoamisesta. Siinä käydään läpi sekä tärkeimmät että mielikuvituksellisimmat tutkintalinjat eri epäiltyineen mutta myös tutkinnan kuluessa tapahtuneet erehdykset.

Samalla Kyllikki Saaren murhaa tarkastellaan jaettuna kokemuksena ja kulttuurisena ilmiönä, joka on tarttunut suomalaisten kollektiiviseen muistiin. Se synnytti aikanaan valtavan huhumyrskyn, jota tiedotusvälineet ruokkivat. Ilma oli sakeanaan juoruja, ilmiantoja ja vääriä todistuksia. Ihmiset raportoivat poliisille rikokseen liittyvistä unistaan ja etsivät vastauksia selvännäkijöiltä. Lehtijutut, kirjat ja elokuvat sekä nettikeskustelut ovat pitäneet Kyllikki Saaren ajankohtaisena 2020-luvulle saakka.

Tämä kirja ei paljasta syyllistä, mutta se kertoo, miksi murha on vanginnut suomalaisten mielet seitsemän vuosikymmenen ajan.


Katso myös näitä tuotteita