Kuuluisan kuoleman varjo — Miksi Kyllikki Saaren murha ei unohdu?

Saari, Juho
Nimeke: Kuuluisan kuoleman varjo — Miksi Kyllikki Saaren murha ei unohdu?
Tekijät: Saari, Juho (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450936
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 310
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: selvittämättömät rikokset, henkirikokset, murha, naiset, nuoret aikuiset, kyläyhteisöt, esitutkinta, rikokset, uutisointi, julkinen keskustelu, narratiivisuus, kollektiivinen muisti, suomalaiset, historiallinen sosiologia, mikrohistoria
E-kirja, 2020
EPUB
19,00 €

Äänikirja, 2020
MP3
22,00 €

Kyllikki Saari katosi jäljettömiin toukokuisena sunnuntai-iltana vuonna 1953 matkalla hengellisestä nuorisotilaisuudesta kotiin. Pitkän etsinnän jälkeen ruumis löydettiin suohon haudattuna. Nuoren naisen väkivaltainen kuolema järkytti koko Suomea, ja hautajaisiin osallistui parikymmentätuhatta surijaa. Vaikka tutkimuksiin värvättiin maan etevimmät rikospoliisit, tapaus jäi selvittämättä.

Kuuluisan kuoleman varjo on keskusrikospoliisin hallussa olevaan esitutkinta-aineistoon perustuva tutkimus tapahtumasarjasta, joka käynnistyi 17-vuotiaan Kyllikki Saaren katoamisesta. Siinä käydään läpi sekä tärkeimmät että mielikuvituksellisimmat tutkintalinjat eri epäiltyineen mutta myös tutkinnan kuluessa tapahtuneet erehdykset.

Samalla murhaa tarkastellaan 1950-luvun suomalaisten jaettuna kokemuksena. Se synnytti valtavan huhumyrskyn, jota tiedotusvälineet lehdistön johdolla ruokkivat. Ilma oli sakeanaan juoruja, ilmiantoja ja vääriä todistuksia. Ihmiset raportoivat poliisille murhaan liittyvistä unistaan ja etsivät vastauksia selvännäkijöiltä. Tapahtuma aiheutti aikalaisten keskuudessa kollektiivisen ahdistuksen.

Tämä kirja ei paljasta syyllistä, mutta se kertoo, miksi murha on vanginnut suomalaisten mielet seitsemän vuosikymmenen ajan.


Katso myös näitä tuotteita