Koneoppimisen perusteet

Kämäräinen, Joni
Nimeke: Koneoppimisen perusteet
Tekijät: Kämäräinen, Joni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516724327
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.9.2023
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Otatieto
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 188
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: K61 ATK. TIETOTEKNIIKKA. TIETOLIIKENNE. VIESTINTÄTEKNIIKKA
Avainsanat: koneoppiminen, tekoäly
Pehmeäkantinen kirja, 2023

32,00 €

Tekoälysovellukset internetin hakukoneista ja boteista itseajaviin autoihin ja kasvojentunnistukseen perustuvat kaikki koneoppimiseen. Koneoppiminen ja siihen sisältyvä syväoppiminen ovat meistä jokaisen arkea koskettavien tietoteknisten mullistusten ytimessä.

Pohjimmiltaan koneoppimisessa on kyse siitä, että ohjelma oppii sille annetun esimerkkiaineiston avulla tavan, jolla ratkaista uusia ja ennalta määrittämättömiä ongelmia. Näin koneoppiminen lisää algoritmien rinnalle uuden välineen ohjelmoijan työkalupakkiin.

Koneoppimisen perusteet on johdatus tähän teknologiaan ja sen toimintaperiaatteisiin. Samalla se opettaa lukijan tunnistamaan, minkälaisiin ongelmiin koneoppiminen tarjoaa parhaan ratkaisun, ja valitsemaan kulloinkin sopivimman koneoppimismenetelmän. Kirja sisältää runsaasti tehtäviä sekä esimerkkiaineistoa, jonka koodit ovat vapaasti ladattavissa.

Joni Kämäräinen on signaalinkäsittelyn professori Tampereen yliopistossa. Hänen tutkimusalojaan ovat erityisesti tietokonenäkö, robottinäkö ja robottien oppiminen.


Katso myös näitä tuotteita