Koneoppimisen perusteet

Kämäräinen, Joni
Nimeke: Koneoppimisen perusteet
Tekijät: Kämäräinen, Joni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516723795
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.9.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Otatieto
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 188
Tuoteryhmät: Perusteokset
Tekniikka ja It
Kirjastoluokka: K61 ATK. TIETOTEKNIIKKA. TIETOLIIKENNE. VIESTINTÄTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: koneoppiminen, tekoäly, todennäköisyyslaskenta, neuroverkot, algoritmit, ohjelmointi, Python, harjoitukset
Avainsanat: koneoppiminen, tekoäly
E-kirja, 2023
PDF
21,00 €

Tekoälysovellukset internetin hakukoneista ja boteista itseajaviin autoihin ja kasvojentunnistukseen perustuvat kaikki koneoppimiseen. Koneoppiminen ja siihen sisältyvä syväoppiminen ovat meistä jokaisen arkea koskettavien tietoteknisten mullistusten ytimessä.

Pohjimmiltaan koneoppimisessa on kyse siitä, että ohjelma oppii sille annetun esimerkkiaineiston avulla tavan, jolla ratkaista uusia ja ennalta määrittämättömiä ongelmia. Näin koneoppiminen lisää algoritmien rinnalle uuden välineen ohjelmoijan työkalupakkiin.

Koneoppimisen perusteet on johdatus tähän teknologiaan ja sen toimintaperiaatteisiin. Samalla se opettaa lukijan tunnistamaan, minkälaisiin ongelmiin koneoppiminen tarjoaa parhaan ratkaisun, ja valitsemaan kulloinkin sopivimman koneoppimismenetelmän. Kirja sisältää runsaasti tehtäviä sekä esimerkkiaineistoa, jonka koodit ovat vapaasti ladattavissa.


Katso myös näitä tuotteita