Kartesiolaisia mietiskelyjä — Johdatus fenomenologiaan

Husserl, Edmund
Nimeke: Kartesiolaisia mietiskelyjä — Johdatus fenomenologiaan
Tekijät: Husserl, Edmund (Kirjoittaja)
Lehtinen, Markku (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523457089
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.8.2021
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 228
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 11.5 Nykyajan filosofia
Avainsanat: filosofia, fenomenologia
Kovakantinen kirja, 2021
Suojapaperi
34,00 €

Saksalainen filosofi Edmund Husserl piti kehittämäänsä fenomenologiaa filosofisena vallankumouksena - mutta miten saada muutkin vakuuttumaan asiasta? Alun perin vuonna 1931 ranskaksi ilmestynyt Kartesiolaisia mietiskelyjä on Husserlin tunnetuimpia yrityksiä esitellä ajatteluaan lukijakunnalle, jolle se ei ole entuudestaan tuttua.

Teoksen nimi viittaa modernin filosofian isäksi kutsutun René Descartesin tutkielmaan Mietiskelyjä ensimmäisestä filosofiasta. Descartesin tavoin Husserl etsii ehdottoman varmaa tietoa ja pyrkii luomaan uuden ”ensimmäisen filosofian”, universaalin tieteen, johon kaikki erityistieteet voisivat nojata. Uuden ajan filosofian valtavirtaa seuraten myös Husserl paikantaa varman tiedon lähteen tietoisuuteen itseensä, subjektiin, mutta radikalisoi samalla aiemmat käsitykset subjektiudesta.

Tietoisuuden eri tasojen ja kerrostumien erittelyn ohella Kartesiolaisten mietiskelyjen keskeistä antia ovat tutkimukset intersubjektiivisuuden mahdollisuudesta sekä fenomenologisen filosofian metodin eli fenomenologisen reduktion tarkastelu.


Katso myös näitä tuotteita