Kartesiolaisia mietiskelyjä — Johdatus fenomenologiaan

Husserl, Edmund; Lehtinen, Markku
Nimeke: Kartesiolaisia mietiskelyjä — Johdatus fenomenologiaan
Tekijät: Husserl, Edmund (Kirjoittaja)
Lehtinen, Markku (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523451315
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 17.8.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 17.8.2021
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Syksy 2021
Kirjastoluokka: 11.5 Nykyajan filosofia
Saksalainen filosofi Edmund Husserl (1859-1938) piti kehittämäänsä fenomenologiaa filosofisena vallankumouksena - mutta miten saada muutkin vakuuttumaan asiasta? Alun perin vuonna 1931 ranskaksi ilmestynyt Kartesiolaisia mietiskelyjä on Husserlin tunnetuimpia yrityksiä esitellä ajatteluaan lukijakunnalle, jolle se ei ole entuudestaan tuttua.

Teoksen nimi viittaa modernin filosofian isäksi kutsutun Rene Descartesin tutkielmaan Mietiskelyjä ensimmäisestä filosofiasta. Descartesin tavoin Husserl etsii ehdottoman varmaa tietoa ja pyrkii luomaan uuden ”ensimmäisen filosofian”, universaalin tieteen, johon kaikki erityistieteet voisivat nojata. Uuden ajan filosofian valtavirtaa seuraten myös Husserl paikantaa varman tiedon lähteen tietoisuuteen itseensä, subjektiin, mutta radikalisoi samalla aiemmat käsitykset subjektiudesta.

Tietoisuuden eri tasojen ja kerrostumien erittelyn ohella Kartesiolaisten mietiskelyjen keskeistä antia ovat tutkimukset intersubjektiivisuuden mahdollisuudesta sekä fenomenologisen filosofian metodin eli fenomenologisen reduktion tarkastelu.


Katso myös näitä tuotteita