Kartellien maa — Yritysten yhteistyö teollisessa Suomessa

Kallioinen, Mika
Nimeke: Kartellien maa — Yritysten yhteistyö teollisessa Suomessa
Tekijät: Kallioinen, Mika (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457898
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.8.2022
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
Avainsanat: Suomi, historia, kartellit, kilpailu, kilpailunrajoitukset, liiketoiminta, markkinat, markkinatalous, sääntely, talouselämä, taloushistoria, talouspolitiikka, yritystoiminta
Pehmeäkantinen kirja, 2022

15,00 €

Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa - jota on toisaalta kutsuttu myös kartellien luvatuksi maaksi. Kilpailua rajoittaneet kartellit ovat huonosta maineestaan huolimatta olleet kiinteä osa Suomen taloutta ja kulkeneet käsi kädessä teollisen kehityksen kanssa. Yritysten näkökulmasta keskinäinen kilpailu on usein haitallista, ja myös valtio pitkään kannusti yrityksiä yhteistyöhön tai jopa edellytti sitä.
Kartellien maa kuvaa Suomen liike-elämän kartellisoitumista kartellien syntyvaiheista 1800-luvun jälkipuolelta niiden kieltämiseen 1990-luvun alussa. Ensimmäiset kartellit muodostettiin vientiteollisuudessa, mutta sittemmin niitä ilmaantui myös kotimarkkinoille. Ajan saatossa koordinoituja kilpailunrajoituksia esiintyi kymmenillä aloilla elintarvike- ja tekstiilituotannosta kaapeleiden ja kauneustuotteiden valmistukseen.

Kartellit kiellettiin jo vuosikymmeniä sitten, mutta laittomia yritysyhteistyön muotoja paljastuu edelleen säännöllisin väliajoin.


Katso myös näitä tuotteita