Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta

Akvinolainen, Tuomas
Nimeke: Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta
Tekijät: Akvinolainen, Tuomas (Kirjoittaja)
Holopainen, Toivo J. (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523454019
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 31.10.2023
Ilmestymispäivä: 31.10.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 450
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 11.2 Keskiajan filosofia
Kovakantinen kirja, 2023

38,00 €

Tuomas Akvinolaisen Summa theologiae on keskiajan filosofian ja teologian tunnetuin teos. Hänen tavoitteenaan oli käsitellä siinä kaikki teologiset ja filosofiset kysymykset.
Tuomas pyrki yhdistämään aristoteelisen filosofian ja kristinuskon, ja häntä pidetään edelleen yhtenä katolisen kirkon pääopettajista. Suomennos sisältää järkälemäisen teoksen alkuosan, joka käsittelee teologian perusteita ja valaisee koko Tuomaan ajattelun lähtökohtia.
Summa theologiae alkaa kuuluisalla Jumalan olemassaolon todistuksella, joka on teoksen tunnetuin jakso. Jumalan olemassaolon Tuomas todistaa viidellä eri tavalla, joita hän kutsuu ”viideksi tieksi”. Sen jälkeen teoksessa tarkastellaan Jumalan olemisen tapaa ja ominaisuuksia. Jumalan toimintaa koskevassa jaksossa Tuomas käsittelee muun muassa Jumalan tiedon ja tahdon luonnetta, kaikkivaltiutta ja predestinaatiota.
Teokseen sisältyy suomentajan laaja johdanto, joka asettaa Tuomaan teoksen historialliseen yhteyteensä. Lukijan avuksi suomennokseen on laadittu myös perusteelliset selitykset.


Katso myös näitä tuotteita