Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta

Akvinolainen, Tuomas
Nimeke: Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta
Tekijät: Akvinolainen, Tuomas (Kirjoittaja)
Holopainen, Toivo J. (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523452275
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 18.10.2023
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 510
Tuoteryhmät: Syksy 2023
Kirjastoluokka: 11.2 Keskiajan filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: keskiajan filosofia, skolastiikka, tomismi, teologia, dogmatiikka, roomalaiskatolinen kirkko, kristinusko, Jumala, olemus (filosofia), toiminta, jumalatodistukset, teologit, filosofit, uskonnonfilosofia, keskiaika
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Summa theologiae on keskiajan filosofian ja teologian tunnetuin teos. Tuomas Akvinolaisen tavoitteena oli käsitellä siinä kaikki teologian osa-alueet sekä sitä varten selvittää myös niiden taustalla olevat filosofiset kysymykset. Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta sisältää tuon hyvin laajan teoksen alkuosan, joka käsittelee teologian perusteita ja valaisee koko Tuomaan ajattelun lähtökohtia.

Summa theologiae alkaa teologian luonnetta koskevalla selvityksellä. Sitä seuraa Jumalan olemassaolon todistus, joka on teoksen tunnetuin jakso. Jumalan olemassaolon Tuomas todistaa viidellä eri tavalla, joita hän kutsuu ”viideksi tieksi”. Sen jälkeen teoksessa tarkastellaan Jumalan olemisen tapaa ja ominaisuuksia. Jumalan toimintaa koskevassa jaksossa Tuomas käsittelee muun muassa Jumalan tiedon ja tahdon luonnetta, kaikkivaltiutta ja predestinaatiota.

Teokseen sisältyy suomentajan laaja johdanto, joka asettaa Tuomaan teoksen historialliseen yhteyteensä, sekä perusteellinen selitysosio.


Katso myös näitä tuotteita