John Deweyn estetiikka — Kokemus, luonto ja kulttuuri

Puolakka, Kalle
Nimeke: John Deweyn estetiikka — Kokemus, luonto ja kulttuuri
Tekijät: Puolakka, Kalle (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457164
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.10.2021
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 17.5 Yleinen estetiikka
Avainsanat: estetiikka, filosofia, pragmatismi, kokemukset, ympäristö, kirjallisuus, taide, musiikki, luonto
Pehmeäkantinen kirja, 2021

34,00 €

Minkälainen kokemus on esteettinen kokemus? Pragmatismin klassikoihin lukeutuvan John Deweyn (1859-1952) mukaan ei enempää eikä vähempää kuin kokemusten kokemus, jossa mielikuvitus, tunteet ja havaitseminen yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

John Deweyn estetiikka -teoksessa luodaan monipuolinen katsaus Deweyn käsityksiin estetiikasta ja asemoidaan ne osaksi hänen kokemusfilosofiaansa. Estetiikassaan Dewey purkaa raja-aitoja taiteen ja muun inhimillisen todellisuuden välillä sekä pyrkii yhdistämään ihmiselämän naturalistiset ja kulttuuriset ulottuvuudet. Esteettisen kokemuksen siemenet ovat luonnossa, siinä rytmisessä vuorovaikutuksessa, joka kuvastaa kaikkien eliöiden suhdetta ympäristöönsä. Esteettinen kokemus onkin Deweylle luonnossa havaittavan liikkeen ja muutoksen huipentuma.

Teos johdattelee lukijan samalla estetiikan ja taideteorian ajankohtaisten keskustelujen äärelle. Kirjan keskeisiin teemoihin kuuluvat kirjallisuusestetiikka, kirjallisuuden tiedollinen merkitys, arjen esteettisyys, julkisen taiteen yhteiskunnalliset ulottuvuudet sekä nykymusiikin estetiikka.


Katso myös näitä tuotteita