John Deweyn estetiikka — Kokemus, luonto ja kulttuuri

Puolakka, Kalle
Nimeke: John Deweyn estetiikka — Kokemus, luonto ja kulttuuri
Tekijät: Puolakka, Kalle (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451391
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 24.9.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 24.9.2021
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 260
Tuoteryhmät: Syksy 2021
Kirjastoluokka: 17.5 Yleinen estetiikka
Minkälainen kokemus on esteettinen kokemus? Pragmaattista filosofiaa edustavan John Deweyn (1859-1952) mukaan ei enempää eikä vähempää kuin kokemusten kokemus, jossa mielikuvitus, tunteet ja havaitseminen yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

John Deweyn estetiikka -teoksessa luodaan monipuolinen katsaus Deweyn käsityksiin estetiikasta ja asemoidaan ne osaksi hänen kokemusfilosofiaansa. Estetiikassaan Dewey purkaa raja-aitoja taiteen ja muun inhimillisen todellisuuden välillä ja pyrkii yhdistämään ihmiselämän naturalistiset ja kulttuuriset ulottuvuudet. Esteettisen kokemuksen siemenet ovat luonnossa, siinä rytmisessä vuorovaikutuksessa, joka kuvastaa kaikkien eliöiden suhdetta ympäristöönsä. Esteettinen kokemus onkin Deweylle luonnon prosessien huipentuma.

Teos johdattelee lukijan samalla estetiikan ja taideteorian ajankohtaisten keskustelujen äärelle. Kirjan keskeisiin teemoihin kuuluvat kirjallisuuden tiedollinen merkitys, arjen esteettisyys, julkisen taiteen yhteiskunnalliset ulottuvuudet sekä nykymusiikin estetiikka.


Katso myös näitä tuotteita