Islamilaisen oikeuden historia — Šarian monet merkitykset

Maristo, Joonas
Nimeke: Islamilaisen oikeuden historia — Šarian monet merkitykset
Tekijät: Maristo, Joonas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523454095
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 31.10.2023
Ilmestymispäivä: 31.10.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 29.7 Islam ja sen mytologia
Pehmeäkantinen kirja, 2023

36,00 €

Šaria eli islamilainen oikeus mielletään usein laiksi tai lakikirjaksi, vaikkei se sitä ole. Islamilainen oikeus on yli tuhat vuotta vanha kirjallinen ja eletyn elämän tulkintatraditio. Se käsittää koko ihmiselämän kirjon antaen ohjeita, suosituksia ja määräyksiä paastosta ja pyhiinvaelluksesta kaupan­käyntiin ja poliittisiin käytäntöihin.
Islamilaisen oikeuden historia valottaa yleistajuisesti šaria-käsitteen muotoutumista, merkityksiä ja sisältöä. Islamin ilmoitus, Koraani ja profeetta Muhammadin perimätieto, ovat islamilaisen oikeuden lähteet, mutta tulkinnat elävät ajassa. Viime aikoina esimerkiksi feministiset ja erilaisia vähemmistöjä puolustavat liikkeet ovat haastaneet perinteisiä tulkintoja.
1900-luvulla kansallisvaltioiden kehittymisen myötä islamilaisen oikeuden vaikutus muslimi­enemmistöisten maiden lainsäädännössä on kaventunut hyvin pieneksi. Politiikassa islamilainen identiteetti, sen varjolla ajetut lakihankkeet ja niiden vastustaminen ovat kuitenkin merkittävä voima. Marginaalisista tulkinnoista ammentavat väkivaltaiset ääriliikkeet eivät nauti lainsuojaa missään maassa.


Katso myös näitä tuotteita