Islamilaisen oikeuden historia — Šarian monet merkitykset

Maristo, Joonas
Nimeke: Islamilaisen oikeuden historia — Šarian monet merkitykset
Tekijät: Maristo, Joonas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452350
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 24.10.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 24.10.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Syksy 2023
Kirjastoluokka: 29.7 Islam ja sen mytologia
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Šaria eli islamilainen oikeus mielletään usein laiksi tai lakikirjaksi, vaikkei se sitä ole. Islamilainen oikeus on yli tuhat vuotta vanha kirjallinen ja eletyn elämän tulkintatraditio. Se käsittää koko ihmiselämän kirjon antaen ohjeita, suosituksia ja määräyksiä paastosta ja pyhiinvaelluksesta kaupankäyntiin ja poliittisiin käytäntöihin.

Islamilaisen oikeuden historia valottaa yleistajuisesti šaria-käsitteen muotoutumista, merkityksiä ja sisältöä. Islamin ilmoitus, Koraani ja profeetta Muhammadin perimätieto, ovat islamilaisen oikeuden lähteet, mutta tulkinnat elävät ajassa. Viime aikoina esimerkiksi feministiset ja erilaisia vähemmistöjä puolustavat liikkeet ovat haastaneet perinteisiä tulkintoja.

1900-luvulla kansallisvaltioiden kehittymisen myötä islamilaisen oikeuden vaikutus muslimienemmistöisten maiden lainsäädännössä on kaventunut hyvin pieneksi. Politiikassa islamilainen identiteetti, sen varjolla ajetut lakihankkeet ja niiden vastustaminen ovat kuitenkin merkittävä voima. Marginaalisista tulkinnoista ammentavat väkivaltaiset ääriliikkeet eivät nauti lainsuojaa missään maassa.


Katso myös näitä tuotteita