Islamilaisen oikeuden historia — Šarian monet merkitykset

Maristo, Joonas
Nimeke: Islamilaisen oikeuden historia — Šarian monet merkitykset
Tekijät: Maristo, Joonas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452350
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 18.10.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 349
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 29.7 Islam ja sen mytologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: islam, sharia, hadith, laintulkinta, koulukunnat, tapaoikeus, oikeus (oikeudenala), ihmisoikeudet, naisen asema, vähemmistöt, retoriikka, ääriliikkeet, oikeusjärjestelmät, uskonnolliset lait, muslimit, islamilaiset maat, historia
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Islamilainen oikeus, saria, on yli tuhat vuotta vanha kirjallinen ja elävän elämän tulkintatraditio. Se kattaa ihmiselämän koko kirjon antaen ohjeita, suosituksia ja määräyksiä paastosta ja rukoilusta kaupankäyntiin ja poliittiseen toimintaan. Islamilainen oikeus mielletään usein väärin laiksi tai lakikirjaksi.

Islamilaisen oikeuden historia valottaa yleistajuisesti saria-käsitteen muotoutumista, merkitystä ja sisältöä. Islamilaisen oikeuden lähteet ovat islamin ilmoitus, Koraani ja profeetta Muhammadin perimätieto, mutta niiden tulkinnat muuttuvat ajassa. Viime aikoina esimerkiksi feministiset ja vähemmistöjä puolustavat näkökulmat ovat löytäneet vaihtoehtoja perinteisille käsityksille.

Kansallisvaltioiden nousun myötä islamilaisen oikeuden vaikutus muslimimaiden lainsäädännössä on kaventunut huomattavasti. Politiikassa islamiin perustuvilla hankkeilla tai niiden vastustuksella on kuitenkin suurta merkitystä. Silti äärimmäisiä tulkintoja hyödyntävät väkivaltaiset liikkeet toimivat kaikkialla vailla lain suojaa.


Katso myös näitä tuotteita