Ilmasto-oivalluksia — Kuinka ihmismielen supervoimat valjastetaan planeetan parhaaksi

Hulkkonen, Mira
Nimeke: Ilmasto-oivalluksia — Kuinka ihmismielen supervoimat valjastetaan planeetan parhaaksi
Tekijät: Hulkkonen, Mira (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523454057
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 7.8.2023
Hinta: 16,00 € (14,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 399
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 50.1 Ympäristönsuojelu. Luonnonsuojelu
Äänikirja, 2023
MP3
19,00 €

Pehmeäkantinen kirja, 2023

32,00 €

Ilmasto on muutoksessa. Nyt on meidän vuoromme muuttua. Mutta kuinka tehdä se niin, että alkukantaiset aivomme kehräävät tyytyväisyydestä?

Ilmasto-oivalluksia syntyi halusta ymmärtää, miksi pelkkä tieto ei riitä muutosmotivaation lähteeksi. Ajatukset sumenevat ja perustelut pakenevat, kun pitäisi esimerkiksi luopua nopeasta mielihyvästä ja nähdä valintojen laajemmat vaikutukset. Muutoksen havittelija voi kompastua monenlaisiin ansoihin ajatusvinoumista tavoitteiden ristiriitoihin. Ihmismielessä on kuitenkin myös mielikuvituksen ja kielen kaltaisia supervoimia, jotka voidaan valjastaa ilmastokatastrofin torjumiseen – tai mihin tahansa muutokseen kohti parempaa.

Lempeällä ja omakohtaisella otteella kirjoitettu teos ammentaa ilmastotutkimuksesta, psykologiasta, käyttäytymis- ja taloustieteistä sekä viestinnän tutkimuksesta. Se johdattaa tunnistamaan muutostien sudenkuopat mutta myös ihmismielen vahvuudet ja jipot, joiden avulla vältämme ansat ja ylitämme esteet matkalla parempaan tulevaisuuteen. Teos antaa toivoa ja auttaa oivaltamaan, että suuretkin ongelmat on mahdollista selättää, kun niitä ratkotaan ihmismielelle palkitsevin keinoin.


Katso myös näitä tuotteita