Ilmasto-oivalluksia — Kuinka ihmismielen supervoimat valjastetaan planeetan parhaaksi

Hulkkonen, Mira
Nimeke: Ilmasto-oivalluksia — Kuinka ihmismielen supervoimat valjastetaan planeetan parhaaksi
Tekijät: Hulkkonen, Mira (Kirjoittaja)
Derenne, Anne (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523452312
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.8.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 399
Tuoteryhmät: Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Yhteiskunta
Kasvatus ja psykologia
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 50.1 Ympäristönsuojelu. Luonnonsuojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ilmastonmuutokset, ilmastokriisi, käyttäytyminen, muutos, psykologiset tekijät, psyyke, aivot, motivaatio, tunteet, kognitiiviset vinoumat, uskomukset, esteet, ratkaisut (vastaukset), kieli ja kielet, kertomukset, palkitseminen, mielikuvitus
Äänikirja, 2023
MP3
19,00 €

E-kirja, 2023
EPUB
16,00 €

Ilmasto on muutoksessa. Nyt on meidän vuoromme muuttua. Mutta kuinka tehdä se niin, että alkukantaiset aivomme kehräävät tyytyväisyydestä?

Ilmasto-oivalluksia syntyi halusta ymmärtää, miksi pelkkä tieto ei riitä muutosmotivaation lähteeksi. Ajatukset sumenevat ja perustelut pakenevat, kun pitäisi esimerkiksi luopua nopeasta mielihyvästä ja nähdä valintojen laajemmat vaikutukset. Muutoksen havittelija voi kompastua monenlaisiin ansoihin ajatusvinoumista tavoitteiden ristiriitoihin. Ihmismielessä on kuitenkin myös mielikuvituksen ja kielen kaltaisia supervoimia, jotka voidaan valjastaa ilmastokatastrofin torjumiseen - tai mihin tahansa muutokseen kohti parempaa.

Lempeällä ja omakohtaisella otteella kirjoitettu teos ammentaa ilmastotutkimuksesta, psykologiasta, käyttäytymis- ja taloustieteistä sekä viestinnän tutkimuksesta. Se johdattaa tunnistamaan muutostien sudenkuopat mutta myös ihmismielen vahvuudet ja jipot, joiden avulla vältämme ansat ja ylitämme esteet matkalla parempaan tulevaisuuteen. Teos antaa toivoa ja auttaa oivaltamaan, että suuretkin ongelmat on mahdollista selättää, kun niitä ratkotaan ihmismielelle palkitsevin keinoin.


Katso myös näitä tuotteita