Ihminen turvallisuuden tekijänä

Teperi, Anna-Maria
Nimeke: Ihminen turvallisuuden tekijänä
Tekijät: Teperi, Anna-Maria (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523458383
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 30.4.2023
Ilmestymispäivä: 30.4.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 420
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 37.1 Työsuojelu. Ergonomia
Pehmeäkantinen kirja, 2023

39,00 €

Työpaikkojen turvallisuutta on perinteisesti tarkasteltu sääntöjen ja teknisten ratkaisujen näkökulmasta. Ihmisen toimintaan on kiinnitetty huomiota lähinnä onnettomuuksien yhteydessä ja silloinkin yleensä ihmisen tekemien virheiden kautta. Ihmistä on pidetty turvallisuuden heikkona lenkkinä. Toisaalta ihminen myös tuo ja luo turvaa läsnäolollaan ja teoillaan.
Ihminen turvallisuuden tekijänä tarkastelee ihmisen toiminnan osuutta työpaikkojen turvallisuudessa. Se kuvaa, kuinka turvallisuus voidaan varmistaa työn ja työpaikan suunnittelussa, toiminnassa ja kehittämisessä ottamalla huomioon ihmisen piirteet yksilönä, työn tekijänä sekä ryhmän ja organisaation jäsenenä. Työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi kulkevat käsi kädessä työn tuottavuuden ja prosessien sujuvuuden kanssa.
Teos esittelee käytännön työkaluja turvallisuuteen, järjestelmien suorituskykyyn ja työntekijöiden hyvinvointiin vaikuttavien inhimillisten tekijöiden konkretisoimiseksi. Mukana on runsaasti tapausesimerkkejä eri toimialoilta.


Katso myös näitä tuotteita