Ihminen turvallisuuden tekijänä

Teperi, Anna-Maria
Nimeke: Ihminen turvallisuuden tekijänä
Tekijät: Teperi, Anna-Maria (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452213
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.5.2023
Hinta: 39,00 € (35,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 413
Tuoteryhmät: Muuttuva työ ja talous
Yhteiskunta
Johtaminen
Kirjastoluokka: 37.1 Työsuojelu. Ergonomia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työturvallisuus, inhimilliset tekijät, työympäristö, työpaikat, yksilö, ryhmät, organisaatiot, toimintakulttuuri, turvallisuus, suunnittelu, kehittäminen, työtapaturmat, ennakointi, työkyky, työterveys, edistäminen, turvallisuusjohtaminen, projektit, kokemukset, harjoitukset
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Turvallisuutta työpaikoilla on perinteisesti tarkasteltu sääntöjen, teknisten ratkaisujen, riskien ja poikkeamien kautta. Tämä on kuitenkin kapea ja kielteinenkin näkökulma, joka ei edistä työn kehittämistä. Ihmiset voivat olla turvallisuuden vahvoja lenkkejä, jotka keksivät ratkaisuja ja onnistuvat vaikeillakin hetkillä. Edellytykset onnistumiselle luodaan työpaikan toimintakulttuurin, johtamisen ja käytäntöjen avulla.

Ihminen turvallisuuden tekijänä kuvaa, miten työtä ja turvallisuutta voi suunnitella ja kehittää kokonaisvaltaisesti, osallistavasti ja ratkaisukeskeisesti. Laajempi näkökulma auttaa havaitsemaan työn piirteitä sekä ryhmän ja organisaation toimintaa niin, että työ sujuu turvallisesti ja ihmiset pysyvät hyvinvoivina.

Kirja esittelee mallin, jonka avulla jokainen voi soveltaa ja viedä eteenpäin työn sujuvaa arkea ja turvallisuutta. Mallin rinnalla esitellään runsaasti tuloksia alueen tutkimuksista ja kotimaisista hankkeista. Käytännön tapausesimerkeissä kuvataan sekä arjen työn ansoja että sitä, miten eri toimialat ovat soveltaneet kirjan oppeja ja malleja onnistuneesti.


Katso myös näitä tuotteita