Ihminen turvallisuuden tekijänä

Teperi, Anna-Maria
Nimeke: Ihminen turvallisuuden tekijänä
Tekijät: Teperi, Anna-Maria (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452213
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 18.4.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 18.4.2023
Hinta: 39,00 € (35,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 420
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Kirjastoluokka: 37.1 Työsuojelu. Ergonomia
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Työpaikkojen turvallisuutta on perinteisesti tarkasteltu sääntöjen ja teknisten ratkaisujen näkökulmasta. Ihmisen toimintaan on kiinnitetty huomiota lähinnä onnettomuuksien yhteydessä ja silloinkin yleensä ihmisen tekemien virheiden kautta. Ihmistä on pidetty turvallisuuden heikkona lenkkinä. Toisaalta ihminen myös luo turvaa läsnäolollaan ja teoillaan.

Ihminen turvallisuuden tekijänä tarkastelee ihmisen toiminnan osuutta työpaikkojen turvallisuudessa. Se kuvaa, kuinka turvallisuus voidaan varmistaa työn ja työpaikan suunnittelussa, toiminnassa ja kehittämisessä ottamalla huomioon ihmisen piirteet yksilönä, työn tekijänä sekä ryhmän ja organisaation jäsenenä. Työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi kulkevat käsi kädessä työn tuottavuuden ja prosessien sujuvuuden kanssa.

Teos esittelee käytännön työkaluja turvallisuuteen, järjestelmien suorituskykyyn ja työntekijöiden hyvinvointiin vaikuttavien inhimillisten tekijöiden konkretisoimiseksi. Mukana on runsaasti tapausesimerkkejä eri toimialoilta.


Katso myös näitä tuotteita