Hyvä ja paha ruoka — Ruoan tuotannon ja kuluttamisen vaikutukset

Mononen, Tuija; Silvasti, Tiina
Nimeke: Hyvä ja paha ruoka — Ruoan tuotannon ja kuluttamisen vaikutukset
Tekijät: Mononen, Tuija (Toimittaja)
Silvasti, Tiina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524957724
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.10.2012
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 67.7 Elintarviketeollisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: elintarviketuotanto, kuluttajakäyttäytyminen, ympäristövaikutukset, elintarvikepolitiikka, ruokahuolto, ekologinen kestävyys, globaali hallinta, ruoka, luomutuotteet, luonnonmukainen tuotanto, geenitekniikka, terveysvaikutteiset elintarvikkeet, elintarvikkeet, markkinointi, viski, paikallisuus
Ruoan tuotannolla ja kuluttamisella on valtava vaikutus ympäristöön, yhteiskuntaan ja ihmisten terveyteen. Maailmanlaajuisten kehityskulkujen ohella elintarvikejärjestelmän toimintaa muovaavat erilaiset kriisit, ruoan terveysvaikutukset, tuotannon tehostamisen tarve sekä globalisaation poliittiset, taloudelliset ja sosiaaliset seuraukset. Teoksessa tarkastellaan luomuruokaa, geeniteknistä ruokaa, lähiruokaa, terveysvaikutteisia elintarvikkeita ja kriisiajan ruokahuoltoa Suomessa. Laajempi näkökulma asiaan avautuu tarkasteltaessa globaalia ruokakriisiä ja globaalin elintarvikejärjestelmän ekologisia haasteita. Hyvä ja paha ruoka tarjoaa monipuolisen läpileikkauksen ajankohtaisesta ruokakeskustelusta sekä auttaa lukijoita ymmärtämään ravinnon tuotannon ja kulutuksen yhteiskunnallisia ulottuvuuksia ja ympäristövaikutuksia.


Katso myös näitä tuotteita