Hyppysellinen tiedettä — Valeomenapiirakka ja muita kokeiluja keittiössä

Hopia, Anu; Fooladi, Erik
Nimeke: Hyppysellinen tiedettä — Valeomenapiirakka ja muita kokeiluja keittiössä
Tekijät: Hopia, Anu (Kirjoittaja)
Fooladi, Erik (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954365
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Kansalliskirjaston asiasanat: ruoanvalmistus, ruoka, kemia, elintarvikekemia, molekyyligastronomia, ruokakulttuuri, ruokaohjeet
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2017
EPUB
23,00 €

Miksi peruna ei kypsy? Huomaako kukaan, jos omenapiirakassa ei ole yhtään oikeaa omenaa? Voiko makua mitata?

Ruoka on vahvasti sidoksissa kulttuuriin, perinteisiin, historiaan ja tunteisiin – tutut ruoat lohduttavat ja perinneresepteihin turvaudutaan kysymättä, miksi juuri ne toimivat. Ruoka herättää myös intohimoja. Kuka tahansa ei saa esiintyä asiantuntijana, kun puhutaan ruoasta. Ruoanlaittoon liittyy runsaasti myyttejä: lihan täytyy olla huoneenlämpöistä ennen paistamista ja juuri uunista taiteiltu kakku lässähtää, jos sen täräyttää vahingossa pöydän kulmaan. Oletko kokeillut?

Hyppysellinen tiedettä rohkaisee suhtautumaan kokkaamiseen uteliaasti ja testailemaan keittiössä uusia asioita. Kirjassa ruokaa rakastavat tutkijat sukeltavat ruoanlaiton kemiaan, purkavat myyttejä ja etsivät parhaita reseptejä.

Ruoka on enemmän kuin molekyyliensä summa. Tieteellinen ajattelu ja testaaminen eivät pilaa nautintoa vaan päinvastoin saavat arvostamaan omia ja muiden keitoksia entistä enemmän.


Katso myös näitä tuotteita