Georg Henrik von Wright - modernin ajan ajattelija

Strang, Johan; Wallgren, Thomas
Nimeke: Georg Henrik von Wright - modernin ajan ajattelija
Alkuteos: Tankens utåtvändhet - Georg Henrik von Wright som intellektuell
Tekijät: Strang, Johan (Toimittaja)
Wallgren, Thomas (Toimittaja)
Soukola, Timo (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523456211
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.3.2020
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Alkuteos: Tankens utåtvändhet - Georg Henrik von Wright som intellektuell
Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 349
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 11.5 Nykyajan filosofia
Avainsanat: filosofit, filosofia, yhteiskunnalliset vaikuttajat, analyyttinen filosofia, akateemikot, kulttuurifilosofia, kulttuurikritiikki
Pehmeäkantinen kirja, 2020

34,00 €

Georg Henrik von Wright (1916-2003) oli yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista filosofeista. Hän toimi Cambridgessa professorina Ludwig Wittgensteinin jälkeen mutta osallistui aktiivisesti myös kulttuuri- ja yhteiskunnalliseen keskusteluun pohtien esimerkiksi ympäristöasioita sekä sodan ja rauhan kysymyksiä.

Von Wright erotti tieteelliset tekstinsä hyvin selvästi kirjallisuutta käsittelevistä ja ajankriittisistä esseistään. Hän karttoi kärkevyyttä, mutta hänen rajatonta talouskasvua tai sokeaa edistysuskoa kritisoineet kirjoituksensa saattoivat aiheuttaa ristiriitaisiakin reaktioita.

Teoksessa tarkastellaan von Wrightin ajattelua ja yhteiskunnallista toimintaa näiden teemoiltaan yhä ajankohtaisten esseiden pohjalta. Mitä von Wright tavoitteli, ja miksi hänen ajatuksensa koettiin niin merkittäviksi? Miten hän ymmärsi järjen, tieteen ja filosofian suhteen? Ja miksi elitismistä ja konservatismista kritisoitu von Wright on viime aikoina innostanut Pohjoismaissa niin kansallismielisiä oikeistoradikaaleja kuin ympäristöliikkeen jyrkkää vasemmistosiipeäkin?


Katso myös näitä tuotteita