Georg Henrik von Wright - modernin ajan ajattelija

Strang, Johan; Wallgren, Thomas
Nimeke: Georg Henrik von Wright - modernin ajan ajattelija
Tekijät: Strang, Johan (Toimittaja)
Wallgren, Thomas (Toimittaja)
Soukola, Timo (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523450691
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 349
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 11.5 Nykyajan filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofit, akateemikot, yhteiskunnalliset vaikuttajat, filosofia, suuntaukset, analyyttinen filosofia, kulttuurifilosofia, kulttuurikritiikki
E-kirja, 2020
EPUB
21,00 €

Georg Henrik von Wright (1916-2003) oli yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista filosofeista. Akateemisen uransa lisäksi hän osallistui aktiivisesti kulttuuri- ja yhteiskunnalliseen keskusteluun pohtien esimerkiksi ympäristöasioita sekä sodan ja rauhan kysymyksiä. Kärkevyyttä karttaneen von Wrightin esseet saattoivat aiheuttaa ristiriitaisiakin reaktioita.

Von Wright erotti tieteelliset tekstinsä hyvin selvästi kirjallisuutta käsittelevistä ja ajankriittisistä esseistään. Jännite näiden kahden puolen välillä oli aikakaudelle ominainen mutta kuitenkin salaperäinen, ja tämä puoli hänen ajattelustaan ja tuotannostaan on jäänyt vähälle huomiolle 2000-luvulla.

Teoksessa tarkastellaan von Wrightin ajattelua ja yhteiskunnallista toimintaa hänen kriittisten esseidensä pohjalta. Mitä von Wright tavoitteli, ja miksi hänen ajatuksensa koettiin niin merkittäviksi? Miten hän ymmärsi järjen, tieteen ja filosofian suhteen? Ja miksi von Wright on viime aikoina innostanut Tanskassa niin kansallismielisiä oikeistoradikaaleja kuin ympäristöliikkeen radikaalia vasemmistosiipeä?



Katso myös näitä tuotteita