Elämän verkko — Luonnon monimuotoisuutta edistämässä

Mattila, Hanna
Nimeke: Elämän verkko — Luonnon monimuotoisuutta edistämässä
Tekijät: Mattila, Hanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523456136
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 28.2.2020
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 333
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 56.9 Ekologia. Eliömaantiede
Avainsanat: biodiversiteetti, luonnon monimuotoisuus, ekologia, ekosysteemit, elinympäristöt, eliöyhteisöt
Pehmeäkantinen kirja, 2020

34,00 €

Biodiversiteetti eli luonnon monimuotoisuus on kukoistavan elämän perusta ja takaa meille puhtaan ilman, veden ja ravinnon. Sen vaarantuminen on kuitenkin jäänyt ilmastonmuutoskeskustelun varjoon, vaikka nämä kaksi ilmiötä ovat tiiviisti kytköksissä toisiinsa.

Elämän verkko -teoksessa joukko Suomen johtavia monimuotoisuuden asiantuntijoita kertoo yleistajuisesti, miksi biodiversiteettiä tarvitaan ja miten sitä voidaan lisätä. Eliöiden vuorovaikutussuhteet ovat monimutkaisia, ja yhdenkin lajin katoamisella voi olla arvaamattomia vaikutuksia koko muun luonnon toimintaan. Monet tärkeät ravintokasvit ovat vaarassa kadota ruokapöydistämme, ja elinympäristöjen kutistuessa uudet taudit voivat levitä myös ihmisiin.

Teoksessa keskitytään ratkaisuihin ja esitetään lukuisia toimivia monimuotoisuustekoja, joita voimme tehdä niin päättäjinä, talouselämän vaikuttajina kuin yksityisinä kansalaisinakin. Kuinka monimuotoisuus saataisiin osaksi taloudellisia laskelmia? Mitä vaihtoehtoja synteettinen biologia tarjoaa? Voiko ihminenkin pölyttää?


Katso myös näitä tuotteita