Arkkitehtuurista

Vitruvius; Ockenström, Lauri; Hyppönen, Panu; Vuola, Aulikki
Nimeke: Arkkitehtuurista
Tekijät: Vitruvius (Kirjoittaja)
Ockenström, Lauri (Kääntäjä)
Hyppönen, Panu (Kääntäjä)
Vuola, Aulikki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523458000
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 31.10.2022
Ilmestymispäivä: 31.10.2022
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 560
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 72.9 Arkkitehtuurin historia
Kovakantinen kirja, 2022

38,00 €

Vitruviuksen Arkkitehtuurista vie lukijan keskelle antiikin kulttuuria, uskomuksia ja maailmankuvaa. Se on arkkitehtuurin historian vaikutusvaltaisin teos ja ainoa meille säilynyt laaja esitys antiikin ajan rakentamisesta ja arkkitehtuurista.
Vitruviukselle arkkitehtuurin keskeiset päämäärät ovat viehättävyys, kestävyys ja hyödyllisyys. Hyvä arkkitehtuuri pohjautuu symmetrisiin mittasuhteisiin, joiden tavoitteena on harmoninen kokonaisuus.
Vitruviuksen arkkitehtuurikäsitykseen kuuluu myös mekaanisten laitteiden suunnittelua, astronomiaa, maantiedettä, lääketiedettä, filosofiaa sekä historiaa ja musiikkia. Hänen mukaansa arkkitehdin tulee olla oppinut kaikilla aloilla, ja laaja oppineisuus palvelee paitsi arkkitehtuuria myös ihmisenä kehittymistä ja hyvän elämän saavuttamista.
Arkkitehtuurista käsittelee terveyden ja hyvinvoinnin merkitystä rakentamisessa sekä ihmisen ja ympäristön suhdetta hyvin ajankohtaisella tavalla. Suuri osa arkkitehtuurin ja taidehistorian sanastoa ja käsitteistöä on peräisin Vitruviukselta - nykyarkkitehti puhuu yhä Vitruviuksen kieltä.


Katso myös näitä tuotteita