Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Arkkitehtuurista

Vitruvius
Nimeke: Arkkitehtuurista
Tekijät: Vitruvius (Kirjoittaja)
Ockenström, Lauri (Kääntäjä)
Hyppönen, Panu (Kääntäjä)
Vuola, Aulikki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523458000
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 9.11.2022
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 672
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 72.9 Arkkitehtuurin historia
Kovakantinen kirja, 2023
Suojapaperi, Lukunauha(t)
24,90 €

Vitruviuksen Arkkitehtuurista on yksi länsimaisen kulttuurin kulmakivistä: arkkitehtuurin historian vaikutusvaltaisin teos ja ainoa meille säilynyt laaja esitys antiikin ajan rakentamisesta ja sen suunnittelusta. Teos vie lukijan keskelle antiikin arkielämää, kulttuuria, uskomuksia ja maailmankuvaa.

Vitruviukselle arkkitehtuurin keskeiset päämäärät ovat viehättävyys, kestävyys ja käyttökelpoisuus. Hyvä arkkitehtuuri pohjautuu symmetrisiin mittasuhteisiin, joiden tavoitteena on harmoninen kokonaisuus.

Vitruviuksen arkkitehtuurikäsitykseen kuuluu myös astronomiaa, filosofiaa, historiaa lääketiedettä, maantiedettä, musiikkia ja mekaanisten laitteiden suunnittelua. Hänen mukaansa arkkitehdin tulee olla oppinut kaikilla aloilla, ja laaja oppineisuus palvelee paitsi arkkitehtuuria myös ihmisenä kehittymistä ja hyvän elämän saavuttamista.

Arkkitehtuurista käsittelee terveyden ja hyvinvoinnin merkitystä rakentamisessa sekä ihmisen ja ympäristön suhdetta ajankohtaisella tavalla. Suuri osa arkkitehtuurin ja taidehistorian sanastoa ja käsitteistöä on peräisin Vitruviukselta - nykyarkkitehti puhuu yhä Vitruviuksen kieltä.


Katso myös näitä tuotteita