Arkkitehtuurista

Vitruvius
Nimeke: Arkkitehtuurista
Alkuteos: De architectura libri decem
Tekijät: Vitruvius (Kirjoittaja)
Hyppönen, Panu (Kääntäjä)
Ockenström, Lauri (Kääntäjä)
Vuola, Aulikki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523452008
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 26.10.2022
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Alkuteos: De architectura libri decem
Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 672
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Kulttuuri ja taide
Klassikot
Kirjastoluokka: 72.9 Arkkitehtuurin historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arkkitehtuuri, ihanteet, vaikutteet, tieteenalat, antiikki, rakentaminen, kaupunkisuunnittelu, talonrakennus, rakennukset, rakennusaineet, vesihuolto, aurinkokellot, koneenrakennus, arkkitehdit, kulttuurivaikutukset, klassismi
E-kirja, 2022
EPUB
23,00 €

Vitruviuksen Arkkitehtuurista on yksi länsimaisen kulttuurin kulmakivistä: arkkitehtuurin historian vaikutusvaltaisin teos ja ainoa meille säilynyt laaja esitys antiikin ajan rakentamisesta ja sen suunnittelusta. Teos vie lukijan keskelle antiikin arkielämää, kulttuuria, uskomuksia ja maailmankuvaa.

Vitruviukselle arkkitehtuurin keskeiset päämäärät ovat viehättävyys, kestävyys ja käyttökelpoisuus. Hyvä arkkitehtuuri pohjautuu symmetrisiin mittasuhteisiin, joiden tavoitteena on harmoninen kokonaisuus.

Vitruviuksen arkkitehtuurikäsitykseen kuuluu myös astronomiaa, filosofiaa, historiaa lääketiedettä, maantiedettä, musiikkia ja mekaanisten laitteiden suunnittelua. Hänen mukaansa arkkitehdin tulee olla oppinut kaikilla aloilla, ja laaja oppineisuus palvelee paitsi arkkitehtuuria myös ihmisenä kehittymistä ja hyvän elämän saavuttamista.

Arkkitehtuurista käsittelee terveyden ja hyvinvoinnin merkitystä rakentamisessa sekä ihmisen ja ympäristön suhdetta ajankohtaisella tavalla. Suuri osa arkkitehtuurin ja taidehistorian sanastoa ja käsitteistöä on peräisin Vitruviukselta - nykyarkkitehti puhuu yhä Vitruviuksen kieltä.


Katso myös näitä tuotteita