Arkkitehtuurista

Vitruvius; Hyppönen, Panu; Ockenström, Lauri; Vuola, Aulikki
Nimeke: Arkkitehtuurista
Tekijät: Vitruvius (Kirjoittaja)
Hyppönen, Panu (Kääntäjä)
Ockenström, Lauri (Kääntäjä)
Vuola, Aulikki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523452008
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 17.10.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 17.10.2022
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 560
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Kirjastoluokka: 72.9 Arkkitehtuurin historia
E-kirja, 2022
EPUB
23,00 €

Roomalaisen Vitruviuksen (80-15 eaa.) Arkkitehtuurista vie lukijan keskelle antiikin kulttuuria, uskomuksia ja maailmankuvaa. Se on arkkitehtuurin historian vaikutusvaltaisin teos ja ainoa meille säilynyt laaja esitys antiikin ajan rakentamisesta ja arkkitehtuurista.

Vitruviukselle arkkitehtuurin keskeiset päämäärät ovat viehättävyys, kestävyys ja hyödyllisyys. Hyvä arkkitehtuuri pohjautuu symmetrisiin mittasuhteisiin, ja näiden tavoitteena on harmoninen kokonaisuus.

Vitruviuksen arkkitehtuurikäsitykseen kuuluu myös mekaanisten laitteiden suunnittelua, astronomiaa, maantiedettä, lääketiedettä, filosofiaa sekä historiaa ja musiikkia. Vitruviuksen mukaan arkkitehdin tulee olla oppinut kaikilla aloilla, ja laaja oppineisuus palvelee paitsi arkkitehtuuria myös ihmisenä kehittymistä ja hyvän elämän saavuttamista.

Arkkitehtuurista käsittelee terveyden ja hyvinvoinnin merkitystä rakentamisessa sekä ihmisen ja ympäristön suhdetta hyvin ajankohtaisella tavalla. Merkittävä osa arkkitehtuurin ja taidehistorian sanastoa ja käsitteistöä on peräisin Vitruviukselta - nykyarkkitehti puhuu edelleen Vitruviuksen kieltä.


Katso myös näitä tuotteita