Yliopistouudistus — Tarkoitus, toteutus ja tulokset

Wilhelmsson, Thomas
Nimeke: Yliopistouudistus — Tarkoitus, toteutus ja tulokset
Tekijät: Wilhelmsson, Thomas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451483
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 25.10.2021
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 261
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Politiikka
Johtaminen
Kirjastoluokka: 38.4 Yliopistot. Korkeakoulut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yliopistot, hallinnonuudistus, johtamisjärjestelmät, autonomia, säädösvalmistelu, yliopistolaki, lainsäädäntö, rahoitus, tutkimus, tutkimuspolitiikka, prosessit, uudistukset, hallinto, vastustus, kritiikki, seuraukset, korkeakoululaitos, tiedeyhteisöt, julkisuuskuva, brändäys, rehtorit, kokemukset
Uudenvuodenpäivänä vuonna 2010 astui voimaan kiistelty yliopistouudistus, jossa tarkoituksena oli lisätä yliopistojen autonomiaa. Peistä uudistuksesta taitettiin valtamedioissa asti, ja Helsingin yliopistossa vastustaminen oli johtanut hallintorakennuksen valtaamiseen. Mistä tässä kaikessa oli kysymys?

Yliopistouudistus-kirjassa oman näkemyksensä uudistustyön etenemiseen ja taustoihin tuo Helsingin yliopiston entinen kansleri ja tuolloin rehtorina toiminut Thomas Wilhelmsson. Hän kertoo ajatuksista, keskusteluista ja tapahtumaketjuista, jotka vaikuttivat prosessin taustalla mutta joita ei käy ilmi virallisista asiakirjoista.

Wilhelmsson avaa uudistuksen syitä ja tarvetta sääntelyn purkamiselle, kansainvälistymiselle sekä strategiselle johtamiselle mutta ei välttele tehtyjä virheitä. Ongelmia aiheuttivat myös kamppailut valtiovarainministeriön kanssa apteekkiprivilegiosta ja kiinteistöjen hallinnasta. Kymmenen vuoden jälkeen onkin aika kysyä: mitä uudistuksesta on seurannut?


Katso myös näitä tuotteita